Gå til sidens hovedinnhold

Isabell Herlovsen gjør landslagscomeback: - Vil gjerne ut et par år til

Artikkelen er over 4 år gammel

– Et eventyr og en unik opplevelse. Det sier Isabell Herlovsen (29) om det åtte måneder lange Kina-oppholdet. Nå holder hun døren åpen for en retur.

Med elleve fulltreffere på 15 kamper – ett mål bak ligaens toppscorer – var Isabell Herlovsen en sterk bidragsyter til at Jiangsu ble nummer tre i den kinesiske ligaen.

– Klubben ble nest sist i ligaen året før, så en 3. plass denne sesongen var over all forventning, sier Herlovsen.

I ny leilighet

Hjemme i hun og samboer, Christines, leilighet på Åsebråten puster Herlovsen ut etter Kina-eventyret.

Hun ankom Norge mandag og har fortsatt ikke helt fått vridd døgnrytmen.

– Det er utrolig deilig å være hjemme i Fredrikstad igjen. Nå skal jeg nyte noen fine dager her, sier superspissen.

  • LES OGSÅ: Tjener store penger i Kina – lever på kjøttboller fra IKEA

Fikk millionlønn

Det var i februar i år at Herlovsen fikk tilbudet hun rett og slett ikke kunne si nei til. Med millionlønn – en mangedobling av hva hun hadde i LSK – ble hun tidenes dyreste norske kvinnelige fotballspiller.

– Det har vært et eventyr. Jeg har trivdes utrolig bra, sier Herlovsen til tross for både mat- og språkproblemer.

– Maten var kanskje den største, det går fint når jeg er hjemme, men når vi skal spille kamp så reiser vi gjerne noen dager før, og da kan jeg ikke lage kylling og fisk selv. Språket har også vært vanskelig, sier Herlovsen som likevel holder døren åpen for en retur til Kina.

– Absolutt. Jeg trivdes utrolig bra, selv om det selvsagt er langt fra Fredrikstad og til Kina. Men jeg var heldig og hadde mye besøk der nede. Vi får se hva tiden bringer. Jeg er egentlig åpen for det aller meste.

Gjør comeback på landslaget

På grunn av Kina-eventyret valgte Herlovsen å takke nei til landslaget. Hun var dermed ikke med på den gedigne fiaskoen de norske kvinnene hadde i EM i Nederland i sommer. Null mål, null poeng og rekordtidlig exit ble fasiten for et norsk lag som hadde langt høyere ambisjoner.

Nå derimot er Herlovsen tilbake med flagget å brystet. Om ti dager venter Nederland på bortebane. Tirsdag møter Herlovsen resten av landslagsjentene på Gardermoen.

– Jeg gleder meg veldig og er toppmotivert. Jeg innrømmer at jeg har savnet landslaget, sier hun.

– Vi har dessuten fått en bra start på kvalifiseringen. Så vet vi selvsagt at det blir langt tøffere mot Nederland enn hva man opplevde i de to første kampene i kvaliken. Det er først nå den virkelige testen kommer. Det sies at det er utsolgt stadion, sier Herlovsen fast.

Kritiserte stjernespiss

Tidligere denne uken gikk Herlovsen hardt ut mot stjernespiller Ada Hegerberg som etter EM ga beskjed om at hun er ferdig på landslaget.

– For å være helt ærlig: Avgjørelsen til Ada (Hegerberg) om å takke nei til landslagsspill er egentlig merkelig. Det er mange som drømmer om å få spille for Norge. Det er selvsagt opp til Ada selv å gjøre det hun ønsker, men for meg er det å takke nei til Norge et feil signal til de yngre, sier Herlovsen til TV 2.

Overfor Fredriksstad Blad ønsker ikke Herlovsen å utdype så mye av kritikken hun rettet mot Hegerberg.

– Men jeg står for det jeg sa. Ada er en god spiller, men det blir samtidig litt feil dersom man ikke får ut det beste av resten av spillerne, sier Herlovsen som overfor TV2 antydet at Lyon-proffen tok for mye plass.

– Slik jeg har sett de siste landskampene – uten Ada – så ser det ut for meg som jentene spiller med litt lavere skuldre. Kanskje Ada har tatt for stor plass?

Utlandet frister

Superspissen vet foreløpig ikke hvor hun spiller fra nyttår. Kontrakten med Jiangsu går ut ved nyttår. Klubben har foreløpig satt ting på vent.

– Vi får se hva som skjer. Foreløpig holder jeg alle muligheter åpne.

– Men videre spill i utlandet frister?

– Ja, det gjør det. Jeg har fortsatt lyst til å spille ute noen år til, sier Herlovsen som før Kina-oppholdet var brennhet også for andre store ligaer i Europa. Blant annet skal tyske Bayern München ha snust på spissens tjenester. I tillegg har den engelske ligaen vendt blikket mot norske spillere. 

Isabell Herloven

Isabell Herlovsen

Født: 23. juni 1988

Bor: Fredrikstad

Sivilstatus: Samboer

Klubb: Kolbotn

Tidligere klubber: Vålerenga, LSK kvinner. Lyon (Frankrike), Kolbotn og Jiangsu(Kina).

Meritter: EM-sølv i 2006, EM-bronse i 2009. Seks seriemesterskap (fire med LSK kvinner), fire cupmesterskap (tre med LSK kvinner), ett seriemesterskap i Frankrike. 111 A-landskamper, 50 mål. 123 kamper for LSK kvinner, 116 mål. Et cupmesterskap i Kina for Jiangsu i 2016

 

Kommentarer til denne saken