Aleesami fikk etterlengtet telefon: - Det var på tide

KLAR: Haitam Aleesami gleder seg til hva som er i vente under hans første landslagssamling. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

KLAR: Haitam Aleesami gleder seg til hva som er i vente under hans første landslagssamling. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix) Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Haitam Aleesami mener han har gjort seg mer enn fortjent til en plass i landslagstroppen.

DEL

Forestill deg at du er 24 år gammel, fotballspiller utenlands og er en av de beste i din posisjon i hele ligaen.

Slik har det vært for Haitam Aleesami denne sesongen.

Han har blitt en publikumsfavoritt blant IFK Göteborg-fansen, og nå har også Per-Mathias Høgmo for alvor fattet interesse for Oslo-gutten.

Har ventet på telefon

Forrige uke fikk Allsvenskan-profilen den deilige telefonsamtalen fra Høgmo med beskjed om å pakke sakene og komme seg på landslagssamling.

- Det var veldig godt, det kan jeg ærlig innrømme. Det kjentes godt, sier Aleesami til Nettavisen.

- Var det på tide at Høgmo tok deg ut?

- På tide og på tide. Men, ja, jeg synes det var fortjent. Og så hadde jeg heller ikke vært skuffet om jeg ikke ble tatt ut, forteller Aleesami.

Etterlengtede kvaliteter

24-åringen er noe så sjeldent som en venstrebeint back i den norske landslagstroppen. De siste sesongene har Tom Høgli bekledd rollen, til tross for at han er høyrebeint.

Under pressekonferansen, hvor Høgmo presenterte troppen for denne samlingen, var han glad for å kunne presentere Aleesami, som har nettopp de kvalitetene at han er en venstrebeint venstreback.

Nå er Aleesami klar for å tilrive seg Høglis posisjon.

- Det ligger ikke i mine hender, men jeg er mer enn klar hvis jeg får muligheten, og jeg skal gjøre mitt beste for at det skjer, det er det ingen tvil om, forklarer en offensiv venstreback.

-Er du offensiv nok til å si at du burde få starte?

-I utgangspunktet kan man si det sånn. Så har man andre spillere som er mer erfarne og har vært stabile i mange år, så vi får se.

  • LES OGSÅ: Nyter tilværelsen i Gøteborg

Offensiv back

Aleesami beskriver seg selv som en morderne backtype, som mer enn gjerne bidrar offensivt i banen.

- Jeg er veldig ærgjerrig defensivt, og en som kommer til å gi hundre prosent hele tiden og bidra med så mye som mulig offensivt. -Jeg har blitt rå defensivt de siste årene. Jeg har bare spilt venstreback siden 2011, så det er vel ikke så mange år kontra andre i troppen.

Han sammenligner seg selv som spillertype som landslagets høyreback, Olympiakos-proff Omar Elabdellaoui.

- Jeg er samme type som Omar, sier Aleesami.

I Allsvenskan denne sesongen står han bokført med én scoring fra sin posisjon på venstrebacken.

- Viktigst å holde nullen

Målet kom etter at han fulgte opp et angrep, før han fikk ballen ute på venstrekanten.

Han tok med seg ballen inn i banen og på sekstenmeteren brant han til med høyrefoten og smalt ballen inn bak en sjanseløs keeper.

Det er slike ting han ønsker å bidra med for landslaget.

- Ja, det vil jeg. Men jeg er en forsvarsspiller, og det handler om å holde nullen. Holder man nullen, så taper man heller ikke fotballmatcher. Det er også minst like viktig for meg som å bidra offensivt.

Så langt i kvalifiseringen står det norske laget kun bokført med syv scoringer på seks kamper. Det tallet imponerer ingen.

- Du vil sørge for at det tallet endrer seg?

- Ja, absolutt. Men det handler om å vinne matcher i fotball, og det er ingen tvil om at vi vil vinne alle kampene. Får jeg bidratt offensivt og med noen målgivende pasninger, så ville det ha smakt veldig godt, sier debutanten i den norske troppen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags