Eliteseriemotstand for FFK

Videre: Per-Mathias Høgmo og FFK tok seg greit videre fra 1. runde i cupen. (foto: Atle Wester Larsen, Halden Arbeiderblad)

Videre: Per-Mathias Høgmo og FFK tok seg greit videre fra 1. runde i cupen. (foto: Atle Wester Larsen, Halden Arbeiderblad) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

FFK får hjemmekamp i cupens 2. runde. Motstander: Odd Grenland hjemme.

DEL

Oppgjøret spilles 2. mai. Dag Eiliev Fagermos gutter har åpnet eliteseriesesongen svakt. På fem kamper står man med én seier, én uavgjort og tre tap.  Laget tok seg videre til 2. runde ved å slå Skarphedin 9-0 på bortebane.

Historisk sus

Oppgjøret på Fredrikstad Stadion vil bli mellom to av de mestvinnende i NM-historien. Odd har 12 NM-titler, mens FFK har 11.

- Hvis vi først skulle få et eliteserielag så tenker jeg at Odd er spennende - ikke minst sportslig. Det finnes jo andre eliteserielag som sikkert ville gitt oss noe mer publikumsinntekter, men alt i alt er vi tilfreds med oppsettet, sier daglig leder Joacim Heier.

- Har du tro på avansement?

- I utgangspunktet skal det være en del forskjell, men sånn umiddlebart tenker jeg at vi nå møter et lag som frem til nå ikke har vist seg å være hvassest i eliteserien med tanke på scoringer. Samtidig skal det som sagt være forskjell. Odd har vært et stabilt bra lag over flere år nå, og det er tross alt en klubb med lange cuptradisjoner.

Rune Pedersen i NFF sier følgende om oppsettet.

- Det er tett kampprogram for alle klubber i mai. Vi har derfor prøvd å minimalisere reisene og unngått lange og krevende reiser. Så prøver vi også, så langt det lar seg gjøre, å sette opp lag som ikke har møtt hverandre i cupen de siste årene. I enkelte kamper går imidlertid hensynet til reise foran. Ellers tror vi vi det blir en del fine oppgjør med litt klang. Det ble mange flotte cupfester i 1. runde, noe vi håper og tror det også blir i 2. runde, sier seksjonsleder for turneringsadministrasjon Rune Pedersen til fotball.no

Her er kampene i 2. runde:

FFK – Odd
Moss – Stabæk
Grorud – Vålerenga
Skeid – Sandefjord
Kjelsås – Ull/Kisa
Strømmen – Bærum
Lørenskog – Lillestrøm
Kongsvinger – Raufoss
HamKam - Hønefoss
Elverum – KFUM Oslo
Valdres – Strømsgodset
Ørn Horten – Sarpsborg 08
Fram – Mjøndalen
Notodden – Asker
Arendal – Start
Egersund – Jerv
Bryne – Viking
Sandnes Ulf - Vidar
Sotra – Brann
Lysekloster – Haugesund
Nest Sotra – Åsane
Fyllingsdalen – Sogndal
Hødd – Florø
Bergsøy – Kristiansund
Brattvåg – Molde
Orkla – Ranheim
Stjørdals-Blink - Mjølner
Steinkjer - Rosenborg
Junkeren – Levanger
Harstad – Bodø/Glimt
Senja - Tromsø
Alta - Tromsdalen

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken