Gå til sidens hovedinnhold

Avgjorde nervedramaet

Fotballguttene med historisk sjokkseier i Aalborg

Artikkelen er over 5 år gammel

Her går Fredrikstads fotballgutter helt bananas etter at de tok en historisk triumf i Aalborglekene.

Ti ganger har Aalborglekene blitt arrangert, men aldri har Fredrikstad vunnet fotballturneringen. Mandag skjedde det, men ikke helt uten dramatikk.

Etter at Innsbruck knuste Fredrikstad 4–1 i puljespillet så var det østerrikske laget skyhøye favoritter til å ta hjem den store pokalen.

– Det var ikke problemer med å motivere guttene tid denne matchen. De visste hva som gjaldt, sier trenerne Daniel Pedersen og Thomas Johnsen til Fredriksstad Blad.

Les også: Klarte ikke å revansjere seg og - Smil, dere har tatt medalje og - Gullet smakte bedre enn tunfisk

Deilig følelse

Fredrikstad vant 3–2 etter et nervedrama uten sidestykke. Fredrikstad-guttene senket skuldrene på stillingen 3-0, men to raske reduseringer skapøte uro i rekkene.

– Det var en utrolig deilig følelse når dommeren blåste av matchen, innrømmer Sofo Mengeste (14) – Rolvsøy-spilleren som scoret en perle av en scoring da han økte ledelsen til 2–0 like før pause.

– Jeg fikk et bra treff, og det var utrolig deilig å se den gå i mål, sier han.

Scoret etter tabbe

Fredrikstad ledet fortjent 2–0 til pause. Akam Rashidi ga laget ledelsen etter en tabbe, før nevnte Sofo Mengeste doblet den. Da Henrik Eriksen fikset 3–0 like etter sidebytte virket alt avgjort, men da satte Innsbruck inn en sluttspurt.

– Guttene ble nok litt for sikre på seier, men heldigvis gikk det fra. Innsbruck var et bra fotballag, så på slutten fryktet vi det verste, sier Daniel Pedersen og Thomas Johnsen.

To ganger reduserte motstanderne, men nærmere kom de heller aldri. En ellevill jubel utspilte seg på banen, mens de mange tilreisende supporterne lagde stor stemning.

– Jeg er imponert over hvordan disse guttene slo tilbake. Jeg har deltatt på Aalborglekene seks ganger, men endelig fikk jeg oppleve at fotballguttene vant. En stor prestasjon, slår Tom Hermansen fast.

Dro det i land

Herman Holum (14) fra Kråkerøy innrømmer at det ble unødvendig spennende mot slutten av matchen.

– Men det var utrolig deilig at vi klarte å dra det i land. Det hadde vært kjipt om det hadde gått galt, men heldigvis klarte vi å holde unna, sier han.

Triumferte

Håndballjentene kunne også triumfere, selv om de fikk en tøff start på mandagen. Trener Lars Olsen hevdet på forhånd at jentene kunne vinne gull med hendene på ryggen. Men i den første matchen mot polske Gdynia gikk det trått. Polakkene ledet med tre mål til pause, før Olsen tok grep. Det endte til slutt med 15–12 seier.

-De tok lett på oppgaven og var ikke på. Heldigvis så reiste de seg etter pause, sier han.

I den neste kampen ble det 18–9 over Aalborg, hvor Fredrikstad hadde kontroll hele veien.'

I den neste kampen ble det lekestue, hvor Rendsburg ble beseiret 22–5. Den siste matchen sto Gydina igjen på motsatt sidelinje. Det endte med 29–9 etter en maktdemonstrasjon.

– Det har vært variabel motstand, men jentene har hatt et flott opphold. Det viktigste er at spillere fra forskjellige lag får spille sammen. De har blitt utrolig sammsveiset, sier Lars Olsen.

Kommentarer til denne saken