– Hurra, ropte førsteklassingene i kor da rektor Morten Johnsen Rummelhoff på høytidelig vis klippet snoren og åpnet feiringen på Trara skole onsdag 25. januar.

– Det er viktig å feire den første milepælen i utdanningen! svarte de ansatte unisont om hvorfor skolen markerer elevenes første 100 dager i utdanningen sin.

– Det er viktig å være stolte over dette tallet, og det fortjener en feiring, fortalte de videre.

Og tallet 100 var temaet for førsteklassingene på Trara i dag. Fra elevene kom på skolen til skoledagen var over, var det feiring både ute og inne.

Etter høytidelig diktlesning av rektor ble den gule 100-dagerssnoren klippet utenfor grovgarderoben. Vel inne i bygget var det skriveoppgaver, regneoppgaver, kunst- og håndverkoppgaver og selvfølgelig feiring med kaker som preget dagen.

Iførte egenproduserte 100-dagerskroner arbeidet og koste elevene seg gjennom en flott skoledag. Og med seg hjem hadde alle elevene egenproduserte 100-dagers halsbånd. Mange prøvde å smake på de, men nei, de måtte de vise stolte fram til mamma og pappa hjemme.

– Dette er en tradisjon vi har hatt gjennom flere år, og som er viktig å holde fast ved , sier trinnleder og undervisningsinspektør Wenche Gjerløw.

Sammen med trinnets tre kontaktlærere Cathrine Saxegård, Linn Thoresen og Vibeche Møklegaard, tok hun imot elevene før skolestart.

Og sammen med skolens merkantil Gerd Østensvig og rektor Morten Johnsen Rummelhoff kunne Wenche stolt se elevarbeider, matpakker og egenproduserte halsbånd da de senere gikk rundt i klassene. Og i elevsekkene var det både regnestykker, tegninger og delvis spiste matpakker elevene hadde med hjem. For det manglet ikke på kaker i dag, men det skal det heller ikke gjøre på en feiring!