Man kan mene hva man vil om innholdet i sommerens Idyllhagen på Dampskipsbrygga. Men måten menneskene bak prosjektet er behandlet på, er helt forkastelig. De har satset millioner av kroner på et prosjekt som skulle skape liv i byen. Noe Fredrikstad kommune i sin tid inviterte til. De 30 millionene kommunen brukte på å ruste opp plassen for å bli byens store kulturarena, kan ikke sies å være noe annet enn bortkastet.

Det var en krystallklar intensjon fra kulturkontoret i kommunen at her skulle byens aktører få mulighet til å arrangere store konserter gjennom hele året. Når en kulturaktør så tar initiativet, blir den motarbeidet i hytt og vær. Noe som jeg vil tro har fått store økonomiske konsekvenser.

For oss andre arrangører som har stått på sidelinjen og hoderystende sett hvordan de er blitt behandlet, blir vi ganske betenkte over å skulle fortsette å arrangere konserter i Fredrikstad. Det er tydeligvis slik at vi ikke kan forholde oss til kommunens kulturavdeling for å få riktig veiledning.

Store konserter involverer mange mennesker og store beløp. Det er risikosport av dimensjoner hvor været kan avgjøre alt. Når vi i tillegg får risikoen med en kommune som ikke vet hva den vil, spørs det om det er verdt innsatsen.