Vi synes det er forferdelig trist at det ikke blir julekabaret mer. Nå i disse koronatidene er det ikke så mye å glede seg til, og da vi fikk vite at julekabaret er over, ble vi ekstremt skuffet. Vi har hatt julecabaret siden 1971 og det er en stor del av barndommen vår. Det er så koselig å høre på foreldrene våre sine historier fra da de hadde julekabaret og det er en opplevelse vi også vil gi barna våre. Vi skjønner argumentene deres, men vi synes rett og slett ikke det er nok.

Det er alltid så gøy å være med hele trinnet og øve til dette showet hver jul. Det står i den generelle læreplanen at vi skal lære om lagarbeid og ha en sammensatt ungdomskultur. Når vi har julekabaret får vi lært begge disse to punktene samtidig som at trinnet blir mer sammensveiset. Det er ikke bra nok argument at vi ikke lærer noe, for det gjør vi virkelig. Vi får være kreative og ha det gøy med medelever.

Selv om det blir mye utgifter vet vi at både elever, foresatte og lærere synes dette showet gir glede i jula. Vi synes at alle selvfølgelig skal være inkludert og ikke føle på penge press. Derfor må vi heller få et bedre system for å hjelpe dem som ikke kan dekke utgiftene istedenfor å kansellere hele opplegget. Det er en så stor del av skolen vår og det er en fin tradisjon vi helst vil beholde.

Kan vi få tilbake jula og den fine tradisjonen til Begby skole? Hele trinnet vårt savner også denne tradisjonen og håper så inderlig at vi kan få den tilbake.

Sunniva Grace Selvik Thomas, Sanne Fjærli Monroe og Andrea Nadine Skar Jørgensen, elever ved Begby skole