Gå til sidens hovedinnhold

Byens historie i kortformat

Artikkelen er over 4 år gammel

Jens Olav Simensen og Alexander Hermansen har slått seg sammen, og i byens jubileumsår forteller de 450 års historie på 45 minutter.

Simensen er en smule forundret over at skoleetaten ikke viste en smule mer glede og entusiasme da de fikk tilbudet om å sende forestillingen på rundtur.

– Det er neppe for mye lokalhistorie i skolen i dag, men vi har snakket med noen enkeltskoler som vil se og høre om hvordan byen ble til, og hvordan 450 år har sett ut. Alt fortalt på 45 minutter, forklarer Simensen.

Dansk start

Grepet duoen har valgt, er at Simensen forteller historien, og via 11 stoppesteder, så får du et glimt av historien etter Frederiks signatur og grunnleggelse i 1567. Skikkelsene de har valgt, er kong Frederik, en nybygger, Johan Caspar de Cicignon, Tordenskiold og Kommandant Hals. Men du treffer også industriarbeideren, værstekællen, gründer Gunnar Nilsen, kvinnen, fotballspilleren og kulturarbeideren.

– All tekst og musikk er nyskrevet. Vi har tenkt til å sette det opp på Litteraturhuset i april, og kanskje vi kan slippe til under Ord i Grenseland i september, sier Hermansen.

Flere figurer

Artisten står for sang og spill, og Simensen er mer som en talkshowvert som har en prat med alle figurene Hermansen skaper. Herrene regner også med at de kan ta med seg forestillingen ut til de eldre, kanskje gjennom Den kulturelle spaserstokken. Manuset får tonefølge av ni nyskrevne låter.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.