Gå til sidens hovedinnhold

Foreslår koronatiltak: La helsearbeidere slippe bompenger og parkeringsavgift

Artikkelen er over 1 år gammel

– Våre helsearbeidere (leger, sykepleiere og øvrige) og humper på overfylte busser, trikker og tog på vei til jobb, påpeker Sven Helge Hagen. Han mener de heller bør kjøre bil så lenge det er stor smittefare.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For tiden pågår det en «ustoppelig» kamp for å beskytte seg mot koranaviruset, myndigheter (helsedirektoratet og FHI) kommer med sentralt besluttede tiltak – kommunene famler i blinde i mangel av tydelige virkemidler, nærmest konkurrerer om strengere og mer presise tiltak.

Mens dette pågår sitter våre helsearbeidere (leger, sykepleiere og øvrige) og humper på overfylte busser, trikker og tog på vei til jobb. Selv har jeg bedt «kona» som ellers tar bussen om å kjøre bil til Kalnes hver dag – hva er belønningen fra det offentlige «24 kroner i bompenger (med brikke) og 21 kroner for å parkere på Kalnes.

Kanskje på tide å tenke litt annerledes – la de som kan kjøre selv gjøre dette og frigi litt plass på offentlig transport som er overfylt frem og tilbake i «skiftbytter».

Bompenger og parkering for våre helsearbeidere bør «strykes» for en periode – dette bør umiddelbart innføres som et tiltak for alle norske sykehus. Samtidig bør kanskje all tilgjengelig parkering frigis til ansatte der det er kapasitetsmangel.

Kommentarer til denne saken