Dnb lanserte overføringstjenesten «Vipps» i juni i år. Tjenesten gjør det mulig å overføre pengebeløper via mobilen, uten å behøve å oppgi kontonummer.

For hver overføring har brukerne betalt én krone i gebyr. Når beløpet oversteg 2000 kroner betalte man én prosent av overføringssummen i gebyr.

Torsdag morgen lanserte Danske Bank appen Mobilepay i Norge, etter at den samme løsningen har vært i bruk i Danmark i to år. Mobilepay ble lansert uten gebyr. Under fem timer senere, rundt klokken 13 torsdag, hadde DNB trukket gebyret for bruk av Vipps på mindre pengebeløp, skriver Dagens Næringsliv.

Nå koster det ingenting for transaksjoner opptil 5000 kroner. Etter det må du betale én prosent av beløpet i gebyr.

– Vi vil at Vipps skal være den beste mobile tjenesten på markedet. Vi ønsker konkurransen velkommen, og må svare på endringer i prisbildet. Vi sitter ikke stille, sier DNBs informasjonssjef Even Westerveld til DN.

Også mCASH, en konkurrerende mobilbetalingsapp, meldte i går at tjenestene deres fra nå av vil være gratis for privatpersoner. Bedrifter som benytter seg av tjenesten betaler 50 øre per transaksjon.

Tips til vippsere

  • Ikke del din personlige Vipps-kode med andre
  • Bruk alltid telefonlåsen
  • Kontroller at du har lagt inn riktig mottaker
  • Vipps bare penger til folk du vet hvem er
  • Sjekk alltid at betalingen går igjennom