(Nordstrands Blad): Siden Follobanen stengte etter varmgang og røykutvikling i et teknisk anlegg på Ski stasjon 19. desember, har Bane NOR og ekstern ekspertise jobbet på spreng gjennom julen, for å finne årsaken til problemene som gjør at de må holde banen midlertidig stengt.

– Å stenge Follobanen kun få dager etter åpningen, er noe av det verste som kunne skje, og utrolig kjedelig for alle som bruker jernbanen for å komme seg til og fra både jobb og andre aktiviteter, sier Stine Undrum, konserndirektør for Utbygging i Bane NOR i pressemelding torsdag.

Det er fortsatt uvisst når Follobanen kan åpne for trafikk. Inntil videre holdes den derfor stengt ut januar. Sammen med Vy og berørte godsselskap, har Bane nor tilrettelagt for et midlertidig endret ruteopplegg for togpassasjerene på Østfoldbanen.

– Sammen har vi gått gjennom alle ruteplaner og etablert et endret opplegg på togtilbudet slik at de reisende skal få et mest mulig forutsigbart tilbud, sier Undrum.

– Vi er så lei oss for det som har skjedd og for at det går ut over de trofaste togpassasjerene. Vi jobber så raskt vi kan, og vi gir oss ikke før vi finner feilen og trafikken går som den skal.

Follobanen åpner 12. desember. Blixtunnelen er snart ferdig til bruk. Foto: Terje Pedersen / NTB Credit: NTB