Nå blir det oktoberfest i Torsnes

OKTOBERFEST: Lørdag drar  Dag Solheim og Ronald Schnipfelgrüber Tyrolerkapelle i gang årets "tyrollersesong". De skal landet rundt,  men starter på Folkets Hus i Torsnes.

OKTOBERFEST: Lørdag drar Dag Solheim og Ronald Schnipfelgrüber Tyrolerkapelle i gang årets "tyrollersesong". De skal landet rundt, men starter på Folkets Hus i Torsnes.

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsnes er et par uker tidligere ute enn München. Allerede på lørdag inviteres det nemlig til oktoberfest på Folkets Hus.

DEL

Det er bare å ta frem igjen både lederhosen og dirndl, de tradisjonelle kortbuksene og de bayerske-østerrikske kjoledraktene. Og husk tyrolerhatten!

Norsk versjon

Lørdag er det igjen bygdedag i Torsnes i regi av lokalsamfunnsutvalget.

– Vi i Folkets Hus ønsket i den forbindelse å lage et kveldsarrangement, og vi landet på oktoberfest, sier Østfold-kokk Arild Karlsen som sitter i styret i Folkets Hus.

Dermed inviteres det nå til tyrolleraften med Dag Solheim og Ronald Schnipfelgrüber Tyrolerkapelle. Og på menyen blir det en norsk versjon av sauerkraut samt drikke fra Nøisom.

TRADISJON: – Jeg håper det blir fullt hus, målet er at oktoberfesten skal bli en tradisjon, sier Østfold-kokk Arild Karlsen som sammen med Solheim inviterer til tyrolleraften nå på lørdag.

TRADISJON: – Jeg håper det blir fullt hus, målet er at oktoberfesten skal bli en tradisjon, sier Østfold-kokk Arild Karlsen som sammen med Solheim inviterer til tyrolleraften nå på lørdag. Foto:

– Jeg har regnet ut at det blir én kilo mat per person. Så folk kommer garantert til å bli mette, sier Karlsen.

Første av 20

Lørdagens oktoberfest blir sesongens første for Dag Solheim og Ronald Schnipfelgrüber Tyrolerkapelle.

– I år er vi involvert i 20 arrangementer, så jeg regner med at vi totalt kommer til å opptre for mellom 30.000 og 40.000 mennesker. Det er ikke så mange band som er booket seks kvelder hvert år frem til 2021 på Chateau Neuf, men det er vi, sier Solheim.

Og legger til:

– Vi starter årets sesong i Torsnes og avslutter i Fredrikstad i gamle Fredrikstad Bryggeri.

PS! Solheim og Karlsen oppfordrer publikum til lørdag å pynte seg tyrolerantrekk. De lover premie til flotteste antrekk. Og billetter selges på Torsnes S-lag.

Oktoberfest

  • Oktoberfest, lokalt også kalt Wiesn, er en stor ølfestival som holdes over 16 dager sist i september og først i oktober hvert år i den tyske byen München i Bayern. Den regnes for å være verdens største folkefest.

Artikkeltags