Føler deg litt aggressiv? Denne gjengen har løsningen!


Lørdag var det bare å komme til denne gjengen på Stortorvet og knuse i vei: Jonas Bråten fra Fredrikstad (fra venstre),  Elise Mojord fra Fredrikstad, Thomas Olsen fra Sarpsborg, Ida Martine Johansen fra Fredrikstad og Josefine Fredriksen fra Volda. Emilie Lervik fra Fredrikstad var ikke tilstede da bildet ble tatt. 

Lørdag var det bare å komme til denne gjengen på Stortorvet og knuse i vei: Jonas Bråten fra Fredrikstad (fra venstre),  Elise Mojord fra Fredrikstad, Thomas Olsen fra Sarpsborg, Ida Martine Johansen fra Fredrikstad og Josefine Fredriksen fra Volda. Emilie Lervik fra Fredrikstad var ikke tilstede da bildet ble tatt.  Foto:

Tenk deg om du bare kunne knuse i vei, uten å måtte ta ansvaret for det. Det er konseptet denne gjengen fra Høgskolen i Østfold testet ut på Stortorvet lørdag.

DEL

– Litt rart, men veldig gøy. Jeg ble nesten litt skjelven av å gjøre det, sa Thea Martine Pedersen (21) etter å ha knust en av de gamle, utrangerte pc-ene til Sarpsborg kommune til fillebiter med slegge på lørdag.

Det var på Stortorvet det var full mulighet for å få ut litt frustrasjon i regi av et knippe studenter fra Høgskolen i Østfold. Seks studenter fra studiet for innovasjon og prosjektledelse, var på plass for å sjekke ut hva publikum synes om studentgruppas idé for studentbedriften deres dette året:

Her går Thea Martine Pedersen (21) løs på en utrangert pc fra Sarpsborg kommune. – Litt rart, men veldig gøy, er hennes dom over studentenes konsept.

Her går Thea Martine Pedersen (21) løs på en utrangert pc fra Sarpsborg kommune. – Litt rart, men veldig gøy, er hennes dom over studentenes konsept. Foto:

Kan ødelegge hva de vil

Et konsept som rett og slett går ut på at publikum kan få ødelegge det de vil av gjenstander.

– Dette er litt inspirert av escape-room, som jo er blitt veldig populære. Vår variant er at du her vil komme inn i et rom hvor det står masse ting du bare kan ødelegge, sier Elise Mojord.

– Se for deg at du bare kan knuse alt du vil i helt trygge omgivelser, uten å måtte ta ansvaret for det etterpå. Det er jo mange som sitter på frustrasjoner, sier Josefine Fredriksen.

Med seg til Stortorvet hadde studentene et lite lass av kasserte pc-er, harddisker, printere og andre ting det kan være lett å bli irritert på iblant – kanskje spesielt nå de siste månedene hvor mange har sittet på hjemmekontor.

Koronatiden førte til ideen

Og det var nettopp koronatiden som gjorde at studentene fikk akkurat denne ideen.

– Det var koronatiden som gjorde oss klar over at dette var en mulighet, ja. Dette er stort i andre kanter av verden, spesielt i USA. I Europa har det vel ikke kommet noe slikt tilbud i særlig grad ennå, sier Thomas Olsen.

Rydder opp og sorterer

Opprydding, sortering, resirkulering og trygg avhending hører med til konseptet for studentbedriften Redemption SB.

– Gjennom dette sorterer vi søppelet og sørger for avhending. For eksempel kan det være et alternativ å bruke ting som bruktbutikkene ikke får solgt, og som det koster en del å kvitte seg med, sier Mojord.

– Målet er å gi søppelet en verdi, sier Fredriksen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken