Gå til sidens hovedinnhold

FNB advarer: Bompenge-marerittet i fra Oslo kan spre seg til Østfold etter valget

«Vi er din garanti mot bompenge-fanatikere, og har i tillegg et fantastisk partiprogram hvor vi slåss for en enklere og mer rettferdig hverdag.»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Flere steder i Østfold skal det fremover bygges bomstasjoner, og dagens bommer vil bli dyrere. Flere steder i Norge har bommer blitt stående årevis etter at nedbetalingen var ferdig for å finansiere dyre politiker-innfall (kilde: Lierbommen ble stående i mange år for å dekke andre veier. Bompengene i Oslo går stort sett til alt annet en veibygging), og nå skjer kanskje dette også på Svinesund.

MDG lanserte i går forslag om å innføre nye runder med bompenger på Svinesund. Hvis FNB (Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger) ikke lykkes i dette valget, vil det koste enda mer å bevege seg i de fleste av Østfolds byer.

Stortingspartiene har sviktet

Det de fleste av dagens partier på Stortinget ikke forteller deg, er at de alle har ønsket å utforske muligheten for å samarbeide med MDG. Høyre, Arbeiderpartiet, SV, Venstre og KrF spekulerer på hva som skal til for å få MDG med på sin regjeringskoalisjon. Å stemme på et av våre gamle partier vil ikke beskytte deg mot dette.

Kort vei fra bilfritt til menneskefritt

Oslo-folket har allerede fått kjent pisken. Store deler av hovedstanden er stengt for biler, mange butikker melder om salgssvikt og konkurser, barnefamilier må slutte med idrett fordi de ikke har råd til trygg transport på tvers av bygrensa. Og med pandemien er kollektiv transport blitt smitterisiko, står Oslo bokstavelig talt tom

Bompenger vil ramme det sosiale livet i Østfold hardt

De fleste i Østfold har bosatt seg spredt, mange ønsker litt plass til seg og familien sin, og gjerne hage. Det er umulig for de fleste å ta kollektiv overalt, og det å ha en bil i familien gjør hverdagen lettere og triveligere. Det er en krig mot bilen.

FNB mener bevegelsesfrihet er en menneskerett! Vi er din garanti mot bompenge-fanatikere, og har i tillegg et fantastisk partiprogram hvor vi slåss for en enklere og mer rettferdig hverdag. Og et Norge med plass til alle.

Kommentarer til denne saken