Joachim Trier er neste regissør til å besøke Filmprek på Fredrikstad Kino, og torsdag 21. oktober er han på plass med sin kritikerroste film «Verdens verste menneske».

Billettsalget går så bra at kinoen allerede nå må øke til to saler, inkludert største sal, for å få plass til flere publikummere.

For første gang kombinerer kinoen Filmprek og Strikkekino, to populære konsepter på kinoen de siste årene. Når «Verdens verste menneske» i tillegg har slått godt an både hos publikum og anmeldere, ble responsen så stor at kinoen måtte legge en plan B for å få plass til flere publikummere.

Løsningen ble at publikum først deles i to, hvor det er én sal med Strikkekino, hvor man kan strikke i vei under filmen og lyset står delvis på, og én sal med vanlig filmvisning. Etter filmen samles alle, både strikkere og ikke-strikkere, i største sal for å møte regissøren. Her blir det Filmprek med Joachim Trier og kinoens «filmpreker» Anne Fjellro.

Mange har ventet på «Verdens verste menneske» etter at den gjorde furore i Cannes og anmeldere over hele verden ga den strålende omtaler. For Filmprek på Fredrikstad Kino er det også stas å få Joachim Trier på besøk, han var en av de få norske regissørene som ennå ikke hadde besøkt kinoen for en filmsamtale.

Billetter til torsdagens visning er i salg på kinoen og på kinoens nettside, og etter at kinoen gikk for plan B er det fortsatt plass til flere, selv om det egentlig var utsolgt.