Gå til sidens hovedinnhold

Flytebrygga på Pynten: – Veldig viktig for våre medlemmer

– For oss var dette en gladsak, sier Ken Jackson i Norges Handikapforbund i Fredrikstad. Nå frykter han at naboprotester vil stanse en flytebrygge forbundet mener er viktig for bevegelseshemmede.

For abonnenter

– En flytebrygge fra skjæret og utover vil både gjøre det mye lettere for våre medlemmer å komme seg ut med kajakk, og for i det hele tatt å komme ut og kunne se utover, sier Jackson til Fredriksstad Blad.

Som tidligere omtalt, skal kommunen rive og bygge opp igjen den eksisterende brygga som går fra land og ut til et lite skjær i bukta ved Pynten skole på Kråkerøy.

Samtidig har kommunens avdeling for bygg og eiendom søkt om dispensasjon slik at det kan legges en flytebrygge fra skjæret og utover. Dette blant annet for at rullestolbrukere kan komme opp i en kajakk direkte fra brygga, ifølge dokumenter i saken.

– Enklere

En slik løsning vil gjøre det atskillig enklere for rullestolbrukere enn å skulle bruke kajakk fra stranden, fremholder Jackson.

– For oss var dette en gladnyhet. Stedet vil kunne bli brukt av flere av våre medlemmer dersom dette blir en realitet, sier han. Nå er de redde naboprotester skal stanse prosjektet.

Naboprotest

Da selskapet kommunen har leid inn som ansvarlig søker sendte ut nabovarsel, reagerte hyttenabo Svein Stueland:

Han støtter planen om å erstatte dagens brygge, men ikke at det legges ut flytebrygge videre utover i bukta, skriver han i sin uttalelse.

Stueland viser blant annet til dyreliv på stedet. Han opplyste til Fredriksstad Blad å ha vært i kontakt også med andre naboer, og gikk ut fra at det ville komme flere merknader til søknaden.

Les også

Kommunen vurderer 20 meter lang flytebrygge på Pynten

Kan diskutere størrelse

– Hvordan ser du på naboens argumenter, Jackson?

– For oss er det viktigere med tilgang, enn at alt skal være slik det har vært før. Så kan man sikkert diskutere hvor stor brygga skal være, det bør være mulig med et kompromiss som alle kan leve med, sier Jackson.

Dagens brygge ved Pynten er i svært dårlig forfatning og ble stengt i fjor. Det er i dag avdeling Møllehjulet ved Kvernhuset ungdomsskole som bruker bygningene, mens hele området er tilgjengelig for allmennheten.

Etter en bred, offentlig debatt om at stedet fortsatt bør være offentlig eid, ble Oslofjordens Friluftsråd i fjor oppnevnt som koordinator for en gruppe av flere organisasjoner som er interesserte i å være med i driften av stedet.

Les også

Det vil koste millioner å få i stand kommunal strandperle

Ikke tatt endelig stilling

Ansvarlig søker for prosjektet ønsket ikke å uttale seg til avisen om saken, men henviste til kommunen.

Konstituert etatssjef for bygg og eiendom, Glenn Andreassen, opplyste til Fredriksstad Blad at de tok med elementet om flytebrygge i søknaden for å ha muligheten.

Dette er ikke fullt utredet, og det er ikke tatt endelig stilling til hva de vil gjøre, fremholdt han.

Søknaden skulle bli sendt sist fredag, og det er bygnings- og reguleringsavdelingen som skal ta stilling til om det kan gis dispensasjon fra blant annet byggeforbudet i strandsonen.

Les også

Dette kan bli den perfekte kystledhytten som mangler i Fredrikstad

Kommentarer til denne saken