Det opplyser daglig leder Siri Legernes i Veum Park til Fredriksstad Blad.

Hun understreker at dette er et svært grovt anslag som ikke er kvalitetssikret, hun har sett på dette på spørsmål fra avisen.

– Dette er ikke noe vi har gjennomgått, understreker hun. Enkelte av rommene kan romme flere enn én person, men mange er så små at det ikke vil være aktuelt, påpeker Legernes.

Området er spilt inn som ett av flere hvor det kan være mulighet for å opprette flere mottaksplasser.

LES OGSÅ: Lang ventetid frustrerer asylsøkere

Har andre planer

Veum Park har totalt 25.000 kvadratmeter bygningsmasse. Legernes påpeker at de har helt andre og langsiktige planer for utvikling av området, og at dette må ses i sammenheng med diskusjonen man nå står oppe i.

  • LES OGSÅ: Korttidsopphold skal være kortvarig

Muligheter på Cicignon

Kan Cao, som 1. januar formelt overtar sykehusområdet på Cicignon, spilte inn for UDI muligheten for korttidsavtaler om mellom 400 og 600 plasser i det gamle sykehuset. UDI avslo i første omgang. Som FB skrev før helgen har de tatt kontakt igjen. Cao har, i likhet med Legernes, andre primære planer for sitt område enn asylmottak – men ser at det kan være muligheter på kort sikt. Om sannsynligheten for at det blir noe av, sa Cao til FB fredag:

– Det avhenger av UDI og hvor aktiv kommunen selv er. Hvis ikke kommunen ønsker noe asylmottak på Cicignon, blir det ikke noe.