Det kan gå år mellom hver gang jeg benytter buss, men torsdag 9. mai gjorde jeg nettopp det. Tok 09.45 bussen fra Gamle Ålevei for å rekke et tog til Oslo. Bussjåføren kunne imidlertid fortelle at det var lenge siden bussen gikk helt til jernbanestasjonen, så jeg måtte belage meg på enten å gå siste biten eller ta en «miljøbuss» som han kalte det.

Jeg ble sittende alene i bussen etter at alle andre gikk av ved Torvbyen. Jeg tittet på sjåføren for å få signal om dette var siste holdeplass, men han smilte og ristet på hodet. Så kjørte han rett frem mot St. Croix-krysset for tydeligvis å korte ned min vei til stasjonen. Det var regn i lufta. Han stopper sikkert i nærheten av krysset tenkte jeg takknemlig.

Men nei da – utenfor brannstasjonen snudde han seg smilende og sa: «Det er jo så dårlig vær – så jeg kjører deg helt frem til stasjonen!» Er det mulig (?) – tenkte jeg, så på sjåføren og takket. Jo da, fullt mulig! Helt frem til stasjonsdøra hvor han informerte meg smilende om hvordan bussene gikk når jeg skulle hjem i kveldinga.

Folkens! Det er sjelden jeg blir satt ut, men det ble jeg virkelig av denne karen! Makan til service fra en smilende og hyggelig sjåfør har jeg aldri opplevd! Denne karen må dere i buss-selskapet ta vare på! Det er håp for menneskeenheten!