Han og dugnadsgjengen begynte planleggingen av årets sommeraktiviteter allerede i januar i år – og åpningshelgen av årets sommersesong sto virkelig til forventningene.

– Det har vært så herlig, og ikke minst etterlengtet. Det er vanskelig å beskrive, men man får nesten frysninger av å tenke på mengden mennesker som har kost seg her i løpet av helgen, fortsetter arrangøren.

– Vi hadde til og med noen gjester som kom helt fra Hvaler til Skjærviken – og det er vi godt fornøyde med. At vi virkelig for vist frem hvilken perle Vispen er for andre folk enn de som kommer her ifra.

2.000 gjester og 500 ballongdyr

Årets åpningshelg var en direkte oppfølger på fjorårets braksuksess.

– Vi arrangerte en slik helg på slutten av fjorårets sommersesong, men da var sommerferien over og det hang litt korona igjen. Det gjorde også at vi var litt spente på hvordan det skulle gå for årets åpningshelg – uten noe særlig forhåndsomtale, sier Fjeld.

– Resultatet ble likevel helt enormt. Vi hadde en klovn som lagde ballongdyr – og jeg tror han ga bort nesten 500 ballonger i løpet av helgen, legger han til.

– Hvor mange mennesker var innom Vispen denne helgen?

– Litt vanskelig å si eksakt, men jeg tipper at det var mer enn 2.000 som tok turen i løpet av lørdagen alene. Det var så mye mennesker at omtrent hele Skjærviken ble brukt som parkeringsplass, svarer 44-åringen.

– Det var noen som kom på søndag også, men ikke like mange. Vi delte ut noen færre ballonger, og det var en del mer regntøy – men totalt sett var dette en kjempesuksess.

Koster ikke én krone

For å kunne arrangere sommeraktivitetene på stranda, sender Fjeld en stor takk til Gjensidigestiftelsen.

Tilbake i mai kunne FB melde om at Vispen Sommeraktiviteter fikk 300.000 kroner for gjenta suksessen fra fjoråret.

Det at de kan tilby aktivitetene helt gratis, er en av suksessfaktorene Fjeld trekker frem om årets åpningshelg.

– Det å kunne tilby lån av pedalbåt, SUP-brett, vanntrampoline og bordtennisbord helt gratis er nok grunnen for at så mange tar turen. Det er utrolig morsomt å kunne åpne opp Vispen og bruke plassen for det den er verdt.

– Samtidig slipper foreldre å sende av gårde ungene sine med hundrevis av kroner for å kose seg en sommerdag. Det eneste som koster penger er varene i kiosken.

– Vil alle disse aktivitetene forbli på Vispen ut sommeren?

– Hoppeslottet var kun her under åpningshelgen, men blant annet SUP-brettene, pedalbåtene, vanntrampolinen, lekeparken for barn, bordtennisbord – alt det skal være tilgjengelig hele sommeren, svarer han.

– Vi håper virkelig at folket fortsetter å bruke Vispen. Her har vi 14 ungdommer som styrer drift av kiosk, utlån og rydding av stranda – og vi gjør alt vi kan for at Vispen fortsatt skal være Norges kuleste strand.