Tung metall i marinaen

Ber inn til Metallfest: Robert Arntsen (fra venstre) og Tom Angel i Mecalimb, Morten Skute i Witchhammer og arrangør Ronny Stenersen ved Fjeldberg Marina, byr på metallfestival fredag 21. august.Foto: Lars Weberg

Ber inn til Metallfest: Robert Arntsen (fra venstre) og Tom Angel i Mecalimb, Morten Skute i Witchhammer og arrangør Ronny Stenersen ved Fjeldberg Marina, byr på metallfestival fredag 21. august.Foto: Lars Weberg

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ronny Stenersen har hatt ukentlige metallkvelder på Fjeldberg Marina. Nå øker han.

DEL

Metallfestival i Fjeldberg Marina fredag 21. august Fredag 21. august har han samlet bandene Witchhammer, Mecalimb, Growndead og Fuzz Generation, i tillegg satser han på å ha opp til to kvelder i måneden viet den tunge genren.

– Vi har hatt faste metallkvelder en gang i måneden her, og ut fra det kom ideen om å gjøre litt mer ut av det. Det er mange musikere her i Fredrikstad, men det er ikke så mye som skjer, så dette gjøres også ut fra et eget savn om å se flere konserter, sier Stenersen, som har telt opp at han har arrangert 73 konserter i marinaen det siste året.

Les også: Skal ruste opp for millioner

– Det er det ikke mange privatpersoner som gjør, sier han. Samtidig ønsker han å få folk opp av sofaen.

– Det er ikke så lett å trekke folk til konserter i Fredrikstad, og når det er glissent på konserter med Elton John og a-ha her, så sier det seg selv at det er vanskelig. men vi håper jo å fylle plassen her ute, som tar cirka 300 publikummere, sier han, og får støtte av Tom Angel i Mecalimb.

– Vi ser at det kommer mange nye heavyband både i Østfold og i Norge nå, så vi får håpe at også publikum stiller opp, sier han.

Mecalimb er snart klare med ny plate, skal varme opp for Tankard i Indre Østfold og for Enslaved i Jevnakerhallen og fyller ti år som band i år. Og ikke bare det, deres nye vokalist Robert Arntsen gjør sin første konsert med bandet denne fredagskvelden.

Les også: Det rocker på Fjeldberg

– Enten så blir det bra, eller så finner du han midtsjøs etterpå, ler Angel.

Det mest erfarne bandet på plakaten er likevel utvilsomt Sarpsborg-bandet Witchhammer.

– Vi fyller faktisk 30 år neste år. Vi har også ferdigstilt en del låter og snakker om ny plate igjen. Vi har hatt det veldig gøy det siste halvannet året, med flere spillejobber. Så lenge vi har det gøy så gir vi oss ikke. Det er uansett ingen her som gjør dette for penger, sier gitarist Morten Skute.

Les også: Staysmans onkel inviterer til storskjerm og MGP-fest

I tillegg til konserter kommer også Mot mobbing-organisasjonen Metal Heads Against Bullying med sin buss.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.