Metallfestival på Fjeldberg

Det yngeste bandet Fuzz Generation staret hele festivalen, med egne låter og noen cover sanger.

Det yngeste bandet Fuzz Generation staret hele festivalen, med egne låter og noen cover sanger. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag kveld var Fjeldberg Marina full av metall-fans fra hele Fredrikstad.

DEL

For aller første gang, ble det arrangert metallfestival i solnedgangen på havna. Glade metall-fans med en iskald øl i hånden og rå musikk, definerte årets festival.

Yngste ut først

De yngste bandene Fuzz Generation og Growndead, startet kvelden med et smell, som fikk hele havna til å riste. De fremførte sine egne sanger og noen cover-låter. Begge bandene falt i god smak blant publikum.

–  De er dritbra! De er utrolig dyktige og ikke minst samkjørte, sier Henrik Moum og løftet ølen sin mot solen.

– Endelig fikk vi en ordentlige Metallfestival her i Fredrikstad! Det er så mange flinke og unge talenter som spiller her i dag, sier Fredrik Johannessen som også var en i publikum.

Flere og flere mennesker strømmet til foran scenen da veteranene Mecalimb og Witchhammer, entret den. Omkring 300 mennesker hadde tatt turen ned til Marinaen.

Vokalisten Maria Dias i bandet Growndead, sang for full hals.

Vokalisten Maria Dias i bandet Growndead, sang for full hals. Foto:

Fornøyd med publikumsoppslutningen

Ronny Stenersen er mannen som står bak festivalen. Han var veldig fornøyd med publikum og kveldens band. Neste år satser han på en ny festival.

– Dette er første gang vi har en Metallfestival ute på havna og det så ut som publikum likte det. Det kom like mange mennesker som forventet og det er jeg fornøyd med. Her er det mange Metall-elskere, sier Stenersen og smiler.

Støtteorganisasjonen Metalheads Against Bullying holdt stand på festivalen. De solgte lodd og forskjellige klær, for å samle inn penger til organisasjonen sin som kjemper mot mobbing. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.