Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du spise blåskjellene

Artikkelen er over 6 år gammel

Mattilsynets prøver av blåskjell fra Engelsviken i Onsøy og Utgårdskilen på Hvaler, ga grønt lys.

Uansett om du holder til i nord, sør, vest eller øst, finnes det områder der blåskjellene er spiselige.

Det viser det nyeste blåskjellvarselet fra Mattilsynet.

Varselet som ble publisert fredag, gjelder en uke framover. Oversikten viser at skjell fra 28 av i alt 43 målesteder er satt i kategorien «kan spises».

Bra skjell lokalt

Skjell fra alle målesteder i region Stor—Oslo, det vil si Vollen, og ikke minst Engelsviken og Utgårdskilen, er spiselige.

I de øvrige regionene varierer varselet fra sted til sted.

Mattilsynet advarer mot å spise skjell fra Børrestadbukta i Larvik, Saltneven i Kragerø, Finnøysundet i Risør, Torskavika i Tysvær, Askerholmen i Åfjord, Rundhaugen i Inderøy, Breivika i Namdalseid og Kobbskjæret i Brønnøy.

Det advares også mot å spise oskjell fra Austheim i Nord—Hordaland og kamskjell fra Ulvsundet i Øygarden.

Kommentarer til denne saken