Amundsen-filmens produsent og manusforfatter kommer til Fredrikstad

Biografi: Filmen om polfareren og eventyreren Roald Amundsen går helt tilbake til barndommen hans.

Biografi: Filmen om polfareren og eventyreren Roald Amundsen går helt tilbake til barndommen hans. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hva var det som drev Roald Amundsen til å bli første mann på Sydpolen? Var det berømmelsen og applausen? Var det naturen og forskningen? Eller var det rett og slett ønsket om å være den første?

DEL

Innsendt

Torsdag 7. mars viser Filmprek «Amundsen» - filmen som åpner opp for disse spørsmålene. Vi får besøk av produsent Espen Holm og manusforfatter Ravn Lanesskog, som vi håper kan gi oss enda bedre svar på hvem Amundsen egentlig var.

Filmen om Amundsen er ikke et typisk actionfylt helteepos om den helnorske, hardbarka eventyreren. Den er roligere, mer stillferdig i språket, der vi flyter inn i et påkostet og svært velsminket bilde av tiden og menneskene. Det er de personlige relasjonene det handler om her. Relasjonen til storebroren, han som står i skyggen av hovedpersonen. Og til kvinnene i Amundsens liv, som alle var gift med andre enn ham. Vi får se en annen Amundsen enn mannen vi kjenner fra historiebøkene. Hvordan reagerer vi på det, at nasjonalhelten våre blir menneskeliggjort?

Vi tar samtalen på Filmprek på Fredrikstad kino torsdag 7. mars. Det blir en ekspedisjon i psykologi, historie og historiefortelling.


Artikkeltags