Gå til sidens hovedinnhold

Filmprek er tilbake på kino

Det blir minst tre møter med regissører og skuespillere på Fredrikstad Kino før sommeren, når Filmprek gjør comeback. Første Filmprek er allerede lørdag 5. juni.

Innsendt

Det har kommet noen norske filmer mens kinoen var koronastengt, og flere norske filmer er på vei de neste ukene, så det er mange som gjerne vil komme og vise filmene sine og snakke med publikum.

Tre Filmprek er booket i juni, og det kan bli flere.

Første ut er «Ninjababy», som vises lørdag 5. juni. Det er en uvanlig romantisk komedie som har hatt suksess på festivaler over hele verden, og som fikk strålende anmeldelser. Filmpreker Anne Fjellro får besøk av regissør Yngvild Sve Flikke og skuespiller Nader Khademi.

Ninjababy er en rørende og morsom film om det å bli voksen, og det paradoksale i hvor uforberedt man kan være på å oppleve noe så naturlig som å bli gravid i sin mest fertile alder. Filmen er basert på tegneserieromanen Fallteknikk av Inga H. Sætre. Sætre har også gjort animasjonene i Ninjababy.

Tirsdag 8. juni fortsetter Filmprek med dokumentarfilmen «Generasjon Utøya». Gjester hos Anne Fjellro er regissør Aslaug Holm og to overlevende fra Utøya, Kamzy Gunaratnam og Sofie Tømmerås Lyshagen. I år er det ti år siden det forferdeligste skjedde. Ti år siden 77 mennesker ble brutalt drept i regjeringskvartalet og på Utøya.

I filmen «Generasjon Utøya» møter vi fire av dem som overlevde. Dette er fire unge politikere, som på hver sin måte har bearbeidet det som skjedde. De valgte å fortsette sitt sterke politiske engasjement. De nektet å la seg skyte til taushet og representerer en generasjon politikere som tør å drømme om og kjempe for en bedre fremtid.

Tredje Filmprek er en førpremière på filmen «Gritt» onsdag 16. juni.

Filmpreker Aleksander Bjørndal får besøk av regissør Itonje Søimer Guttormsen. Gritt, som en gang het Gry-Jeanette, dro rett fra dramaskole til Hollywood, men møtte raskt veggen og endret kurs. 17 omflakkende år senere er hun tilbake i Oslo. Mens hennes tidligere studievenner gjør karrièrer på Oslos teaterscener, brenner hun for å virkeliggjøre et stort, radikalt kunstprosjekt. Men det skorter på interesse og støtte. Når Gritt får et knusende avslag og samtidig mister leiligheten hun har lånt, blir livssituasjonen desperat.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.