Gå til sidens hovedinnhold

Koselig for de minste

Artikkelen er over 8 år gammel
«Karsten og Petra blir bestevenner» er basert på de populære bøkene til Tor Åge Bringsværd. Filmen er godt laget, og blander animasjon, dukketeater og vanlig spillefilm i en fantasifull og sjarmerende kollasj. De to hovedrolleinnehaverne Nora Amundsen og Elias Søvold Simonsen leverer bra, alder tatt i betraktning.
En film om to femåringer lages først og fremst for små barn, og her tar regissør Arne Lindtner Næss de minste på alvor. Det er spenning og drama underveis, men også humor og enkelte scener som man sjelden ser i barnefilm: Som når Petra tar med Karsten for å hilse på hennes døde pappa på gravlunden. Det løses bra.
Sentralt i fortellingen står også de to bestevennenes kosedyr Løveungen og Frøken Kanin. Disse to har egne personligheter, og kommer til liv på en original måte underveis. At Karsten og Petra også besøker et omplasseringshjem for dyr og en brannstasjon gjør at det blir nok av drømmescener for små gutter og jenter.
Som vanlig i norsk film tas det ikke hensyn til ulike dialekter innad i en familie. Det får vi leve med, for rollene er godt besatt. Janne Formoe er solid som Petras mor, og Ivar Nørve godslig og troverdig som morfar.
Fredrikstads egen Lars Kilevold har stått for musikken, og med unntak av et par litt umotiverte rimesanger underveis kler lydbildet filmen godt.

Kommentarer til denne saken