Gå til sidens hovedinnhold

Ikke helt «Twilight», men det ligner ganske mye

Artikkelen er over 8 år gammel
Dette er en film som helt og holdent er skrudd sammen for unge mennesker. Kanskje ikke over nøyaktig samme lest som «Twilight»-filmene, men det er ikke ueffent å trekke paralleller selv om blodtørsten, i hvert fall den bokstavelige, mangler her.
Filmen, som er basert på en roman av Kami Garcia og Margaret Stohl, får ikke nakkehårene til å reise seg på denne anmelder, men så hører jeg vel heller ikke, når sant skal sies, til målgruppen.
«Beautiful Creatures» er en heftig film, full av effekter og digital kreativitet, men minst en halvtime for lang.
Det meste dreier seg hekser, overnaturlige hendelser, valget mellom det gode og det onde, mellom lys og mørke. I det hele tatt en smørje av eksistensielle ingredienser som kokes sammen til en suppe det er fullt mulig å slurpe i seg, men særlig velsmakende er den med respekt å melde ikke.
Tenåringene Ethan Wate (Alden Ehrenreich) og Lena Duchannes (Alice Englert) forelsker seg, men det er skjær i sjøen: Han tilhører de dødelige, hun er heks, eller maner som hun kaller seg, hvilket gir henne krefter til å kontrollere alt fra været til menneskenes sinn.
Det store spørsmålet filmen kretser rundt, er om Lena er en god eller ond heks, om hun velger lyset fremfor mørket når hun fyller 16 år.
Hun vil så gjerne være god og elske sin Ethan, men er valget allerede tatt for henne? Er hun underlagt en gammel forbannelse som hun ikke kan bli løst fra?

Kommentarer til denne saken