Kino i hundre for 100-åringen

Ekstra stas: Jørgen Søderberg Jansen ville gjerne sette litt ekstra pris på Margareth Elisabeth Strand som har jobbet for Civitan på pensjonistkionoen. Og 100-åringen takket og bukket.

Ekstra stas: Jørgen Søderberg Jansen ville gjerne sette litt ekstra pris på Margareth Elisabeth Strand som har jobbet for Civitan på pensjonistkionoen. Og 100-åringen takket og bukket. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Kinosjef Jørgen Søderberg Jansen slo på stortromma og bestilte mye kake da Margareth Elisabeth Strands 100 år skulle markeres. Og på lerretet snurret hundreåring-filmen hos kinoen som tyvstartet sitt 100-årsjubileum.

DEL

Det ble på sett og vis 100 ganger 3 denne «jubileumsformiddagen».

For pensjonistkinoen hadde to filmvalg. Det ene valget var «Florence Foster Jenkins», det andre var 2013-suksessen «Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant».

Mange kopper kaffe

I byhallen ble Margareth Elisabeth Strand satt litt ekstra pris på, for hun runder 100 år 24. november. Og den aldrende damen er uforskammet sprek, og har sett mye film gjennom årene.

– Vi var jo nesten nødt til å markere litt ekstra, så vi bestilte to kaker. Og Civitan har jo vært med siden vi startet pensjonistkino, og det må være 20–21 år siden, mener Søderberg Jansen, og får et nikk fra nestleder Cato Rosseland.

Dette er Civitan

Civitan har rundt 20 medlemmer i Fredrikstad, og klubbene i Norge jobber spesielt inn mot Special Olympics, Idrett mot Rus og Alzheimerfondet.

– Jeg var med og starte Civitan Fredrikstad, forklarer Strand, og hun har tilbrakt mange timer på kinoen for å servere kaffe og kake til de som skal på pensjonistkino.

– Det har blitt noen kopper kaffe og mange stykker kake, og jeg har sett mye film, understreker hun.

Denne formiddagen hadde hun fri fra pliktene, og hun gikk før filmene startet. Det blir ikke like mye film lenger.

Tenker ikke mye på det

– Hva sier hovedpersonen selv om å nå en anselig alder?

– Jeg tenker ikke så mye på det å runde 100 år. Og jeg synes det er herlig få bli 100, men også litt tullete med all oppmerksomheten. Jeg har vært heldig med helsen, og har levd sunt.

– Jeg har drevet med turn i 60 år, vært på Island, gått turer i fjellet, og jobbet på Stabburet i 30 år. Også har jeg vært FFK-fan i alle år. Jeg så alle kamper i yngre dager, forklarer hun.

Og hun klarer seg alene i hjemmet på Høiendal.

– Vi tok en tyvstart, for kinoen runder jo 100 år 1. april neste år, forklarer kinosjef Jørgen Søderberg Jansen, som synes det var stas med litt festivitas på en smågrå tirsdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken