Dennis Storhøi på pingvinreise for andre gang

Flotte bilder: Reguissør Luc Jaquet finner utrolige vinkler for å dokumentere livet til en guttepingvin som skal starte voksenlivet.

Flotte bilder: Reguissør Luc Jaquet finner utrolige vinkler for å dokumentere livet til en guttepingvin som skal starte voksenlivet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For andre gang låner Dennis Storhøi (56) bort stemmen sin til en eventyrlig pingvinreise. I 2006 ble det tidens dokumentarsuksess på kino.

DEL

Han har siden den første pingvinfilmen i 2006 gjort en dokumentar for NRK, og denne gangen var det å sette seg inn i manus og gyve løs på kommentatoroppgaven.

– Det går ganske greit. Du må gjennom materialet, dra på deg hodetelefonene og snakke i mikrofonen. Heldigvis fikk jeg en produsent ved din side som rettledet og endret litt på tonefallet mitt.

Fenomenalt

– Det er ingen grunn til å legge skjul på at det er morsomt og interessant å lese manus mens filmen ruller. For mens vi var med på et helt forløp i 2006, så er det denne gangen en film om guttepingvinen som skal bli voksen og stå på egne ben.

Film to: Det er andre gangen Dennis Storhøi leser kommentarene til Pingvinenes marsj.

Film to: Det er andre gangen Dennis Storhøi leser kommentarene til Pingvinenes marsj. Foto:

– Den jobben som regissør Luc Jaquet gjør, er helt fenomenal. Bildene hans tar deg rett inn i pingvinens verden. Det er både bilder fra ubåt og fra drone, så det er spektakulært, en ufattelig flott verden, mener Storhøi.

Ingen première

Dennis blir ikke å finne på noen rød løper på fredag.

– Det kunne vært moro om de hadde tredd på meg en pingvindrakt, så kunne jeg vrikket med ned den røde løperen, flirer han.

Det er travle tider. Han er fortsatt ikke helt ferdig med serien «Elven» som startet sist torsdag på TV3.

– Et spennende prosjekt, for vi spilte inn scener parallelt med to crew. Det var for å være effektive. Og jeg skal trolig gjøre noe ekstra lydarbeid på de fire siste episodene som ikke er ferdig i etterarbeidet ennå.

– Ellers blir det en runde til sjømannskirken i Miami, sammen med Bjørn Halstensen og Cecilia Vennersten. Og «Soot» i Ørje står på tur og «Les Misérables» skal vi også ha i gang, med première i september.

Filmprodusent

– Du er også produsent på kortfilm for første gang?

– Ja, vi har laget «Run Faster» i Haugesund, med manus og regi av Cato Manuel Lizaraso Ekrene. Jeg spiller en rolle, og meningen er at tre kortfilmer skal bli til en langfilm. Det er artig å kjenne litt på produsentrollen, for da får du en rolle og påvirker filmen mer, sier Storhøi.

Denne uken tok han og familien seg en tur til Öland og stedet de har der nede.

– Vi bruker det nesten hele året rundt, og nå ble det 75 mil i bilen for å sette i stand litt til påske, forklarer han.

Se dette klippet fra TV3 der Dennis Storhøi er i de første scenene i thrilleren Elven. Den sendes tirsdager på TV3, og Storhøi spiller Dahl i E-tjenesten:

Artikkeltags