Mohammed Alshaaban kom først til FFK i 2017. I dag spiller keeperen på juniorlaget og hospiterer på A-laget når det trengs. Han går på skole, trener fotball hver dag, og jobber på keeperakademiet til FFK. Til tross for alt dette, skal han faste hele Ramadan.

– Det er tungt altså. Kroppen er ikke vant til å ikke få i seg mat og drikke, og må dermed tilpasse seg. I starten har man litt hodepine og lite energi, men etter hvert føler man seg bedre. Det er mange fordeler med fasting, sier 17-åringen.

Og forklarer:

– Det er slik at kroppen etter hvert begynner å tilpasse seg aktivitet uten mat og drikke. Det øker energien i kroppen og man føler seg bedre og mer fokusert.

Ramadan er islams hellige fastemåned. Fra 1. april til 1. mai innebærer det at man faster fra soloppgang til solnedgang. I Norge på denne tiden av året er det cirka 17 timer uten mat og drikke.

Trenerne ble sjokkerte

Flere forskere mener det er flere fordeler med å faste. Blant annet renses kroppen for avfallsstoffer, immunforsvaret forsterkes og man kan redusere risiko for hjertesykdom, diabetes og kreft.

– Hva synes de andre rundt deg om at du faster?

– Trenerne mine ble selvsagt litt sjokkerte da de først fikk vite at jeg skulle faste. Det er åpenbart tungt med skole og dobbeltøkter, sier han.

Og legger til:

– De skjønte etter hvert at det ikke var så ille likevel, og at jeg klarer meg fint. Det er ikke det første året jeg faster, forteller Alshaaban.

Gleder seg til Eid-feiring

– Har du noen gang tenkt på å gi opp fasten?

– Det kommer negative tanker i hodet mitt hele tiden. Det må jeg innrømme. Når man kommer hjem etter en lang dag med skole, trening og jobb, så vil man bare slappe av og få i seg mat og drikke. Men jeg legger tankene fort vekk. Selv om jeg flere ganger har tenkt at jeg bare vil gi opp, har jeg heldigvis ikke gjort det.

– Jeg har sagt til meg selv at jeg skal klare å faste hele måneden. Jeg var forberedt på at det ville bli tungt, men jeg har valgt dette selv, og jeg skal klare det, sier Alshaaban og smiler.

– Til slutt, hva synes du om Ramadan?

– Jeg liker Ramadan. Det hjelper meg med å utvikle bedre vaner og selvfølgelig bedre forholdet mitt med Gud. Til syvende og sist er det kun fordeler ved fastingen og jeg taper ingenting på det. Hvert år gleder jeg meg til Ramadan, og ikke minst ser jeg frem til Eid-feiringen når Ramadan er over.