I går ble kaptein Ophaug og FFK påført årets første nederlag. Og det mot et helt ordinært Kongsvinger-lag, som kunne spasere inn til en enkel 3-0-triumf.

– Hvordan forklarer du dette tapet?
– Vi styrer matchen, men får ikke uttelling på våre sjanser. De får en sjanse og scorer på den. 2-0 målet deres var et kanonmål, sier Ophaug tydelig oppgitt.
– Og det tredje da det var straffe var du innblandet i?
– Spilleren kom mellom meg og en annen. Mer er det ikke å si om den saken.


Flere muligheter


FFK hadde lenge grepet om denne matchen. Nevnte Ophaug, samt Wallce Fernando Perira og Mattioas Andersson hadde alle muligheter til å sende rødbuksene i ledelsen. Men ingen hadde evnen i i går. På blokka skrev vi: FFK har full kontroll defensivt. Kongsvinger er tannløse.
Men:
42 minutter ut i matchen fikk gjestene fra de indre skoger utteling på det første som minnet om en målsjanse. Lasse Staw så ut til å spille på feil lag og Kai Olav Ryen fikk enkel jobb.

Feil ende


Mål preger kamper, men FFK maktet aldri å slå tilbake. Greit nok de hadde sjanser også etter sidebytte, men det var i feil ende målene kom. Først ved et drømmetreff av innbytter Lars Christian Korgh. Så gjorde driblefanten Olav Tuelo Johansen FFK-forsvaret til statister. På klønetevis ble han felt. Straffen ble sikkert satt inn.

Unggutter på benken


Hans-Erik Ramberg, Joachim Thomassen og Vidar Martinsen spilte ikke på grunn av skader og sykdom. På benken startet en gjeng unggutter. Tre av dem kom innpå. Trosvik-spilleren Dino Mulac var den som viste seg fra den beste siden, men uten at han kunne påvirke resultatet.

Synes FFK var tafatte


En som likevel gliste bredt etter kampslutt, var den tidligere FFK-yndlingen Roger Risholt (30).
Han syns sjansene fordelte seg likt mellom lagene og syntes det var greit at Kongsvinger vant.
– FFK var tafatte, synes Risholt.
– Alle kan se at de har et par god spillere, men jeg synes likevel at vi hadde grei kontroll på midten, sier han.

 

Mistet fasongen

FFK-leder Svein Johannessen synes lagets prestasjoner var dårlige.
– Særlig i 2. omgang. Det virket helt enkelt som de ikke taklet å komme under, sier han
– De mistet fasongen i laget og har helt enkelt endel å jobbe med.Trøsten får være at dette er en privatkamp, legger Johannessen til.