Supporteren med fløyta ringte FFK: - Jeg angrer!

SINT: Martin Thømt Jensen var svært sint på dommeren etter Sarpsborg 08s 1-1-scoring. Etter kampen diskuterte han også med 08-kaptein Ole Heieren Hansen.
FOTO: Kent Inge Olsen

SINT: Martin Thømt Jensen var svært sint på dommeren etter Sarpsborg 08s 1-1-scoring. Etter kampen diskuterte han også med 08-kaptein Ole Heieren Hansen. FOTO: Kent Inge Olsen

Artikkelen er over 4 år gammel

FFK har jaktet på tilskueren som saboterte cupkampen mellom FFK og Sarpsborg 08. Nå er personen identifisert - og han vil bli straffet av klubben.

DEL

Det var under cupkampen mellom FFK og Sarpsborg 08 torsdag forrige uke at en person hadde tatt med seg en fløyte på tribunen. Det sørget for en høyst spesiell situasjon da gjestene utlignet til 1-1. Spillerne stoppet nemlig opp - fordi tilskueren blåste i fløyta.

Alle trodde det var dommeren. Det var det ikke. Derimot var det en Fredrikstad-mann.

Siden den gang har FFK jaktet pipeblåseren. Til slutt valgte pipemannen å blåse seg selv. Han meldte seg til FFK.

- Han har tatt kontakt med oss nå og er en dypt angrende synder. Han har beklaget det han gjorde under en samtale med vår sikkerhetssjef, sier Geir Bakken.

Det er den pensjonerte politimannen Gunnar Nyseth som er sikkerhetssjef på Fredrikstad Stadion.

LES OGSÅ: FFKs sikkerhetssjef: – Vi skal finne personen som blåste i fløyta

Senere i uken skal FFK ha et møte med pipeblåseren.

- Har han sagt noe om hvorfor han tok med fløyte på kamp?

- Nei, det har han ikke, men det er jo ganske utrolig at noen velger å ta med fløyte på fotballkamp. Vi skal ha møte med ham senere i uken. Av praktiske årsaker har det ikke latt seg gjennomføre enn så lenge.

Godt voksen person

- Hva kan du si om personen, det har for eksempel vært snakket om at det var en russ?

- Det stemmer ikke, dette er en godt voksen person. Vi i FFK ønsker ingen offentlig gapestokk, så vi kommer selvsagt ikke til å identifisere vedkommende. Han angrer, og vi vil komme med en reaksjon.

- Hva blir reaksjonen?

- Det skal vedkommende få høre av oss først, så det kan jeg ikke si ennå. Men det ligger i kortene at han blir utestengt fra Fredrisktad Stadion, det kan jeg si, sier Bakken.

FFK ledet den dramatiske cupkampen 1-0 da så å si alle spillerne stoppet - og 08 utlignet. FFK-kaptein Martin Thømt Jensen reagerte kraftig på at dommer Trygve Kjensli ikke stoppet kampen. FFK-spillerne stoppet opp, sluttet å løpe - og Sarpsborg 08 nikket inn 1-1.

I de offisielle spillereglene på Norges Fotballforbunds hjemmeside fotball.no heter det: "Dersom en tilskuer blåser i en fløyte, og dommeren mener at dette forstyrrer spillet (for eksempel at en spiller tar opp ballen med hendene fordi han tror spillet var
stoppet), skal dommeren stoppe spillet, og gjenoppta spillet ved å droppe ballen".

- Dommeren skulle stanset kampen, det er det ingen tvil om. Det ble blåst flere ganger i fløyten, sier Bakken til FB.

Løp inn på banen - straffes

Etterhvert ble det oppfordret av speaker på Fredrikstad Stadion om ikke å blåse i fløyter. Den beskjeden kom sent - og etter den kontroversielle episoden som sørget for 1-1.

- Vi skal evaluere om vi kunne gjort noe annerledes og ta lærdom av det. Vår sikkerhetssjef (Nyseth) ga beskjed videre så fort han ble oppmerksom på at en med fløyte på tribunen brukte denne, og da ble det gitt beskjed via speaker. Det er ikke umulig vi kunne agert tidligere, men det skal vi finne ut av, sier Bakken.

I samme cupkamp løp en annen tilskuer inn på banen. Personen ble tatt hånd om av vaktene på Fredrikstad Stadion, før han ble overlevert til politiet. Også denne personen vil få en reaksjon av FFK - trolig blir utstengelse straffen også i dette tilfellet.

LES OGSÅ: Thømt Jensen om tribuneblåseren: – Håper han aldri slipper inn på Stadion igjen 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken