FFK-treneren tror på Kvisvik-effekt

Fornøyd: Andrea Loberto er fornøyd med at Raymond Kvisvik har takket ja til å hjelpe FFK en dag i uken. (foto: Geir A. Carlsson)

Fornøyd: Andrea Loberto er fornøyd med at Raymond Kvisvik har takket ja til å hjelpe FFK en dag i uken. (foto: Geir A. Carlsson) Foto:

Andrea Loberto (42) tror det vil gi en økt gevinst å få inn flere stemmer i og rundt laget. – Dette er noe vi har ønsket oss helt siden i vinter, sier FFK-treneren.

DEL

I helgen ble det klart at Raymond Kvisvik (42) skal hjelpe gamleklubben på feltet en dag i uken. «Super-Ray» skal i størst grad bidra med spissferdighetene han selv hadde som spiller.

– Det vil si mål og assist. Raymond skal bidra spesielt inn mot siste tredjedel og avslutningsfasen av spillet. Forhåpentligvis vil få en gevinst av dette.

– Han har dessuten erfaring som spiller – også fra FFK, noe som vil være positivt. Det betyr at han kjenner godt til klubb og miljø, fortsetter Loberto.

Kvisvik var til stede på sin første økt søndag da FFK besøkte Torp IF hvor laget først trente en økt, før man senere hadde aktiviteter med klubbens barn og ungdomsspillere.

Kan bli utfordret

FFK-treneren sier til Fredriksstad Blad at han og makker Aleksander Olsen helt fra i vinter har vært positive til å knytte til seg flere ressurspersoner rundt laget.

– Vi vet hvilken gevinst dette kan ha. Å ha diskusjonspartnere er positivt. Kanskje kan vi bli utfordret på nye ting av folk som ser dette med litt andre briller, sier Loberto som dermed avviser at Kvisviks inntreden har noe med den svake sesongstarten å gjøre.

– I underholdningsbransjen

Selv mener Kvisvik at det nå er viktig å få frem smilene igjen.

– Jeg kjenner ikke så mange av spillerne i FFK, men er godt fornøyd med den første treningen. Det er viktig å få frem smilet å få løst opp litt også. Fotballen og FFK er tross alt i underholdningsbransjen. Nå er de for bundet av å ikke gjøre feil, enn det de er gode på i fotballen. Fotball er egentlig en enkel idrett. Den handler om å score mål og forhindre motstanderne fra å gjøre mål. Det er på den siste tredjedelen og ikke minst avslutningsfasen at jeg skal hjelpe til med min kompetanse. Jeg har tross alt en del erfaring, som jeg gjerne deler med meg, sier Kvisvik i et intervju med Sarpsborg Arbeiderblad.

Kongsvinger neste

Tirsdag er Kongsvinger gjester på Fredrikstad Stadion.

– Hvor mange kilo datt av skuldrene til Andrea Loberto da dommeren blåste av for 90 minutter mot Elverum?

– He, he. Det er alltid en lettelse å vinne fotballkamper. At det ble litt lettere er det ingen tvil om, men nå venter en minst like tøff kamp.

– Hvordan ser du på Kongsvinger?

– Et spillende fotballag. For handler det om å forsvare oss riktig, ha riktig struktur og samtidig våge når vi selv har ballen. Så skal vi selvsagt bruke energien vi fikk etter Elverum for alt det er verdt.

Ute: Ludvig Begby sliter med lungebetennelse og spiller ikke tirdagens kamp mot Kongsvinger. (Foto: Joakim Simensen)

Ute: Ludvig Begby sliter med lungebetennelse og spiller ikke tirdagens kamp mot Kongsvinger. (Foto: Joakim Simensen)

Begby har fått lungebetennelse – Skagestad tilbake

Edvard Skagestad er tilbake i kamptroppen. Trolig starter kapteinen på benken.

Ludvig Begby derimot er fortsatt ute.

– Jeg har pådratt meg en lungebetennelse. Jeg har fem dager igjen av antibiotikakuren, sier Begby som så mandagens trening fra tribunen.

– Veldig kjedelig. Nå fikk jeg spolert store deler av vårsesongen med skade. Så kom dette. Kjipt, sier Begby.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags