FFK tapte cupdramaet mot Sarpsborg

NEDTUR: FFK måtte skuffet se seg slått av erkerivalen. (Foto: Kent Inge Olsen)

NEDTUR: FFK måtte skuffet se seg slått av erkerivalen. (Foto: Kent Inge Olsen)

Artikkelen er over 4 år gammel

(FFK - Sarpsborg 08 1-3) FFK hadde 08 i kne, men tapte til slutt etter en dramatisk kamp med flere svært kontroversielle beslutninger.

DEL

Dommeren ble svært delaktig i den dramatiske 3. runde-kampen i Cupen mellom FFK og Sarpsborg 08, hvor over 6.000 var innenfor portene på Fredrikstad Stadion.

FFK i ledelsen

Fra start var det FFK som var det friskeste laget, og det meste av spillet var på Sarpsborg 08s banehalvdel. De skapte et par sjanser de første ti minuttene, men etter det handlet alt om FFK.

Håvard Åsheim skapte problemer langs høyresiden, mens Ludvig Begby og Erik Tønne gjorde det samme på motsatt side. Etter en snau halvtime fikk FFK flere dødballer på rad, på den siste falt ballen til Tønne, fra sju-åtte meter fikk han ikke noe rent treff på ballen, men via bakken spratt den inn i hjørnet, og Fredrikstad Stadion eksploderte.

Etter scoringen tok sarpingene mer over, men dey var Sanel Kapidzic som fikk den største sjansen. Kristian Brix driblet av og løp fra flere 08-midtbanespillere og sendte Kapidzic gjennom med en glimrende stikker. Alene med keeper satte derimot dansken ballen rett på keeper, svakt av spissen.

08 utlignet

Isteden var det da Sarpsborg 08 som utnyttet sin sjanse. På et hjørnespark stoppet FFK-spillerne helt opp, etter at det ble blåst i en fløyte på tribunen. Sarpingene stoppet derimot ikke opp, og Patrick Mortensen headet inn 1-1. FFK-spillerne protesterte vilt til dommer og kaptein Martin Thømt Jensen var i fullstendig harnisk på vei ut av banen til pause.

Her scorer Sarpsborg08 - like etter at en tilskuer har blåst i en dommerfløyte 

Trondsen så rødt

Etter hvilen kom FFK igjen positivt ut og tok umiddelbart initiativ. 08 ble hengende etter og Anders Trondsen kom med en sen og stygg takling på Håvard Åsheim som reagerte med sinne. Patrik Karoliussen kom inn mellom og Trondsen reagerte fysisk mot Karoliussen. Det hele endte med at dommeren dro opp det røde kortet til Trondsen, mens Karoliussen fikk gult. Det kunne fort blitt gult nummer to for Karoliussen som hoverte ovenfor den utviste sarpe-spilleren.

08 avgjør

Men så da FFK har kampen i sin hule hånd scorer Sarpsborg 08-kaptein Ole Heieren Hansen på en dødball. Ballen havnet høyt i luften, FFK-keeper Per Morten Kristiansen skal bokse, men det gjorde han rett til en 08-spiller, ballen ble da lagt inn foran mål, og Heieren Hansen kunne sette ballen i åpent bur. Svakt keeperspill av rutinerte Kristiansen.

Mens FFK angrep utnyttet 08 rom til å kontre. Kristoffer Tokstad ble spilt gjennom på høyre med Erik Tønne i ryggen. Så gikk Tokstad i bakken, dommeren var på vei til å gå utover, så markerte linjedommer for straffe, etter en lang pause hvor dommerne lurte på hva de skulle gjøre. Tvilsom avgjørelse. Straffen satte Steffen Ernemann sikkert i mål til 3-1.

FFK greide aldri å svare, dermed endte det 3-1 til Sarpsborg 08, som da er videre i Cupen, mens FFK er ute.

Kampfakta

FFK - Sarpsborg 08 1-3 (1-1)

NM i fotball

Fredrikstad Stadion

Mål:

1-0, 29 min. Erik Tønne

1-1, 44 min. Patrick Mortensen

1-2, 60 min. Ole Heieren Hansen

1-3, 73 min. Steffen Ernemann

FFKs lag: Per Morten Kristiansen; Magne Simonsen, Adam Straith, Martin Thømt Jensen (Mats André Kaland i 12 min), Erik Tønne; Håvard Åsheim, Patrik Karoliussen (Akinsola Akinhemi i 7 min), Kristian Brix; Moustapha N'Diaye, Sanel Kapidzic, Ludvig Begby (Andreas Aalbu i 12 min)

Gule kort: Erik Tønne, Håvard Åsheim, Magne Simonsen, Henry Toivomäki

Rødt kort: Anders Trondsen

Dommer: Trygve Kjensli

Tilskuertall: 6 544

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.