Det sier FFKs utviklingansvarlig Aleksander Olsen. Han er svært fornøyd med at så og si samtlige klubber i distriktet har skrevet under på den nye samarbeidsavtale på ungdomssiden.

– For FFKs del er det helt avgjørende at vi har et godt samarbeidsklima med klubbene rundt oss. Hvis ikke vi hadde fått landet en slik avtale ville det helt klart gjort vår jobb vanskeligere med tanke på å få frem talenter. Nå opplever jeg at det er en gjensidig resepekt og forståelse for hverandres behov og ønsker. Med 16 klubber på plass er i praksis er alle klubbene nå med på dette samarbeidet og det setter vi pris på, sier Olsen.

I høst ble det sterke reaksjoner på FFKs planer om å etablere egne 13- og 14-årslag. Det gikk så langt at flere klubber truet med å bryte alt samarbeid med FFK.

I kjølevannet av dette valgten FFK å endre kurs.

– Vi kom til at tiden ikke var moden for å starte egne lag slik situasjonen er nå. Prosessen med de andre klubbene har etter det vært fin og ryddig, egentlig upåklagelig, sier Aleksander Olsen.

Dette er hovedtrekkene i den nye avtalen:

* 13- og 14-årskullene skal ha én trening med FFK i uken. I tillegg skal det være seks helgesamlinger i løpet av året.

* FFK arrangerer en sommercamp over fem dager med doble treningsøkter.

* FFK skal arrangere en byturnering der alle klubbene kan melde på lag i 13- og 14-årsklassen. Byens beste klubb skal kåres.

* FFK kan bruke de beste spillerne til en nasjonal turnering per år.

* Følgende klubber er med i samarbeidet: Begby, Gresvik, Hvaler, Kråkerøy, Lervik, Lisleby, Nylende, Rolvsøy, Råde, Selbak, Skogstrand, Torp, Torsnes, Trosvik og Østsiden.