FFK blir brukt som prakteksempel

Gatelaget: FFK var den første toppklubben som etablerte et gatelag. Nå vil øremerkede midler fra regjeringen være med på å styrke gatelaget. Her er laget samlet før en kamp mot FFKs A-lag høsten 2011. Laget ble etablert i mai samme år. arkivfoto: Trond Thorvaldsen

Gatelaget: FFK var den første toppklubben som etablerte et gatelag. Nå vil øremerkede midler fra regjeringen være med på å styrke gatelaget. Her er laget samlet før en kamp mot FFKs A-lag høsten 2011. Laget ble etablert i mai samme år. arkivfoto: Trond Thorvaldsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fem millioner kroner har blitt øremerket arbeidet med gatelag. Nå skal «FFK-modellen» rulles ut til andre klubber.

DEL

– Det er gledelig å se at det blir satt av penger. Vi er ikke sikre på akkurat hva dette vil gjøre for FFKs gatelag enda, men vi er i en dialog, forteller daglig leder i FFK Geir Bakken.

Regjeringen har bestemt seg for å bevilge fem millioner øremerkede kroner til arbeidet med gatelagene. I den forbindelse inviterte Norsk Toppfotball til pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Les også: Johan H. Andresen: – Håper flere vil gjøre som FFK

Der ble FFK trukket frem som et godt eksempel på hvordan gatelagsfotball fungerer. FFK var den første toppklubben i Norge som etablerte et gatelag i fotball.

– FFK har gjort en fantastisk jobb i Fredrikstad. I det videre arbeidet ønsker vi at FFK-modellen er den standarden man ideelt sett ønsker å etablere «Norge rundt» i toppklubbene, sier Bjarne Berntsen, styreleder i Norsk Toppfotball.

Vil bidra til etablering

Med flertall i Stortinget vil det nå bli øremerkede midler til gatefotballag. Tanken bak de øremerkede midlene fra regjeringen er å styrke allerede etablerte lag, samt oppbygning av nye lag over hele landet.

– Bakgrunnen for det er at vi ønsker å få i gang tilsvarende opplegg flere andre steder i landet, sier Kari Kjønaas Kjos (Frp), leder av helse og omsorgskomiteen på Stortinget.

Og legger til:

– Vi er imponerte over gatefotballslaget og hva de har oppnådd i Fredrikstad, og vi er også kjent med at det er flere som ønsker å starte opp med tilsvarende gatefotballslag. Det ønsker vi å bidra til.

Les også: – Ettervern som faktisk fungerer

Lagene som etableres skal bruke «FFK-modellen».

– Det er gledelig at måten vi har arbeidet på skal brukes i utrullingen av prosjektet til flere klubber. Vi er ydmyke og stolte, sier Bakken.

En berikelse for klubben

Han håper at dette tilskuddet vil være med på å sikre driften av gatelag i et lengre perspektiv.

– Slik ting er nå kan vi bare søke om midler ett år av gangen. Bevilgningen vil forhåpentligvis sikre prosjektet i et lengre perspektiv, sier han.

Gatelaget trener tre ganger i uken, og har deltatt på NM. Med mer midler til gatelagsfotballen er det håp om at det kanskje vil bli etablert en serie.

– Det hadde vært utrolig flott, og det vil skape enda mer aktivitet. Det er en berikelse for FFK-familien å ha gatelaget. Vi håper på en enda tettere relasjon innad i klubben fremover, avslutter Bakken.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags