Tap i ekstraomganger for FFKs juniorlag

TAP: FFKs juniorlag tapte 1-2 etter ekstraomganger mot Vålerenga fredag ettermiddag.

TAP: FFKs juniorlag tapte 1-2 etter ekstraomganger mot Vålerenga fredag ettermiddag. Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

(FFK jr - VIF jr 1-2 eeo.) FFKs juniorer tok ledelsen mot favoritten Vålerenga, men røk til slutt ut av cupen da hovedstadslaget viste seg sterkest i ekstraomgangene.

DEL

Vålerenga er regnet som et av landets absolutt beste juniorlag og ligger på 2. plass i Interkrets-serien der FFK for øyeblikket innehar 6. plass. Det var dermed duket for en formidabel utfordring for byens beste juniorspillere.

Tok ledelsen

Til tross for at bortelaget dominerte banespillet, skapte de få sjanser og etter 38 spilte minutter var det Thomas Rekdal som sendte FFK i ledelsen på et langskudd.

– Vålerenga har ballen kanskje 70 prosent av tiden, men skaper lite sjanser som følge av at vi følger kampplanen vi la på forhånd. Vi tar også ledelsen etter at VIF-keeperen er uheldig, og går dermed til pause med 1-0, forteller FFK-trener Glenn Rostad.

Sen utligning

Kampbildet var det samme også i den andre omgangen - Vålerenga beholdt ballen, mens FFK lå kompakt og nektet sjanser. Ledelsen skulle rødbuksene beholde frem til det 80. minutt. Da ble bortelaget tildelt straffespark som ble omsatt i mål, og dermed 1-1 på Fredrikstad stadion.

– Til tross for at VIF dominerer banespillet synes jeg gutta gjør en kjempejobb defensivt. Da er det ekstra surt at de får utligningen med ti minutter igjen å spille, forteller Rostad.

Avgjorde i ekstraomgangene

Etter 1-1 ved full tid, gikk kampen til ekstraomganger. Der viste bortelaget seg sterkest og Vålerenga kunne dermed feire avansement.

– Det er alltid kjedelig å tape fotballkamper og ekstra kjedelig er det når vi gjør en såpass god prestasjon. Vi møter et lag med spillere som stort sett har en kamphverdag i 2. divisjon. Våre juniorer spiller i 4. divisjon og da blir forskjellen dessverre for stor. Da er det vanskelig å kreve mer enn det gutta leverer i dag, avslutter treneren.

Kråkerøys-tropp mot Stabæk fredag kveld.

Kråkerøys-tropp mot Stabæk fredag kveld. Foto:

Historiske Kråkerøy-gutter tapte

(Stabæk-Kråkerøy 7-0) Kråkerøys juniorgutter måtte se seg slått av Stabæk i sin 3. runde kamp i kveld. På bortebane ble det til slutt 7-0 i sekken etter å ha havnet under 3-0 til pause.

De hvite og grønne fra Blomsterøya ble et nummer for små mot det som mange mener er Norges beste juniorlag. Likevel ble Kråkerøy-guttene historiske i klubbens jubileumsår. Aldri har et JR-lag fra klubben nådd så langt i et Norgesmesterskap.

Nå gjenstår det én seriekamp for laget på Blomsterøya før ferien. Det er mot Kvik Halden. Kråkerøy-guttene kjemper helt i toppen av 1. divisjon og sloss for en opprykksplass til Interkrets-B-spill.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken