Markerte seg med flagget på brystet

FFKs unge midtstopper Agim Shabani leverte en solid innsats for Norges G-19 landslag i turneringen på La Manga. 
ARKIVFOTO: Vidar henriksen

FFKs unge midtstopper Agim Shabani leverte en solid innsats for Norges G-19 landslag i turneringen på La Manga. ARKIVFOTO: Vidar henriksen

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Agim Shabani fikk skryt fra alle hold etter en fabelaktig innsats i Norges kamp mot Skottland torsdag. Nå håper FFKs unge forsvarsklippe på flere kamper med flagget på brystet.

DEL

– Det har vært en veldig bra samling, sier Shabani som sammen med FFKerne Tarik Elyounoussi og Lasse Staw har representert Norge i en firenasjonersturnering på La Manga.
Tross 1-2 tap for Skottland i "finalen" er både Shabani og Elyounoussi fornøyd med landslagssamlingen.
– Det har vært en veldig fin samling. Dessverre har laget slitt en del med sykdom og skader så ut ifra forutsetningene er vi veldig fornøyd med innsatsen her nede, sier de to på telefon fra La Manga.

Stolt

Shabani ble innkalt til Norges G-19 tropp i tolvte time, men viste seg å bli en viktig brikke for landslagssjef Tor Ole Skullerud.
Debuten fikk Shabani mot Slovakia, før han storspilte mot Skottland.
– Vi gjorde en bra kamp mot skottene. Før pause var vi veldig bra, mens vi falt litt i kvalitet etter hvilen, forklarer Shabani som innrømmer at det er stort å ikle seg landslagsdrakten.
– Det er veldig spesielt og man blir ekstra stolt av å få spille på landslaget, smiler Shabani som deltar på sin andre landslagssamling.

Gøy med hjemmebane

At Norges G-19 landslag skal spille "gruppefinale" på nye Fredrikstad Stadion i juni synes både Shabani og Elyounoussi er moro.
– Det høres veldig bra ut, sier Tarik som synes det hadde vært moro dersom Plankehaugen hadde stilt mannsterke opp for å gi laget verbal støtte fra tribunen.
– Målet vårt er helt klart å ta seg videre til EM-sluttspillet. Det hadde vært sinnssykt gøy, fortsetter Tarik.
Også Shabani håper å kunne løpe ut på sin egen hjemmebane med flagget på brystet 4. juni.
– Jeg liker å ta ting på forskudd, men det hadde vært utrolig gøy å få være med på noe sånt, sier han.

Spiller mot Tromsø?

I formiddag setter trioen Staw, Shabani og Elyounoussi kursen hjemover.
Om noen av de tre spiller søndagens treningskamp mot Tromsø var i går kveld ikke klart, men trolig vil Elyounoussi i alle fall spille én omgang i Østfoldhallen søndag.
– Jeg har ikke hørt noe fra treneren, men dersom han sier jeg skal spille så gjør jeg så klart det, avslutter Agim Shabani.

Artikkeltags