"Mackie" fikset 80.000 kroner

Yherland McDonald har akkurat skutt mot mål i trengt posisjon mellom en Shakoor Donets forsvarer og keeperen. Ballen rullet over streken og sikret FFK turneringsseier.

Yherland McDonald har akkurat skutt mot mål i trengt posisjon mellom en Shakoor Donets forsvarer og keeperen. Ballen rullet over streken og sikret FFK turneringsseier.

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

– Det var min første scoring på A-laget, strålte Yherland McDonald etter 2-1 målet som ga FFK nok en turneringsseier.

DEL

Dermed har FFK vunnet alle de tre turneringene laget har deltatt i. Først i innendørsturneringen i Hamburg i Tyskland, så Bautas Cup i Østfoldhallen.
Og i går den tøffeste av dem alle, turneringen i La Nucia i Spania.

Takker Gud og familien

Yherland kom inn etter 20 minutters spill i andre omgang. Da ledet FFK 1-0 etter at John Anders Bjørkøy hadde scoret på en corner fra Raymond Kvisviks silkefot i første omgangs siste minutt.
– Jeg håper å få spille mer i år enn det jeg gjorde i fjor. Jeg har trent godt og er i bra form, sier costaricaneren.
FFK fikk corner fra venstre og Raio Piiroja var høyest og nikket ballen ned i feltet.
– Jeg hadde først tenkt å gå til den andre stolpen, men så ble jeg stående og fikk ballen. Noe drømme treff fikk jeg ikke med venstrefoten, men ballen gikk inn, sier Yherland som dedikerer scoringen til familien sin.
– De har alltid støttet meg, sier han.
At hans scoring var verdt 80.000 kroner visste han ikke.
– Da ble jo scoringen enda mer verdt, sier han.

Tøff kamp

Kampen mot Shakoor Donets bar preg av mye kjemping, tette dueller og ikke altfor mange store sjanser. Christian Petersen forsøkte seg med et kunstspark, og John Anders Bjørkøy hadde et godt langskudd. Men ellers avviste Shakoor Donets alle FFKs forsøk på å nærme seg mål.
I den andre enden av banen tettet FFK godt igjen med sikkert og kontant forsvarsspill. Raio Piiroja var over alt og hadde et ben med i det meste. Intens og hard jobbing over hele banen, av samtlige utespillere gjorde at Steinar Sørlie ikke hadde altfor mye å henge fingerne i.
Da dommeren hadde begynt å se på klokka i første omgang dukket Bjørkøy opp og ga FFK-ledelsen. John Anders startet som ving, og avsluttet som sentral midtbanespiller.
– Jeg trives i begge roller, men hva jeg foretrekker, tar jeg med Knut Torbjørn, sier "Jonna" og tøyer ut etter mange kilometers løping.
Motstanderne presset hardt på slutten, men Steinar Sørlie hadde et par gode parader som hindret utligning.
Og hadde Martin Wiig vært frekkere, kunne han scoret på en god kontring.

Grunn til å være stolte

– Motstanden vi har møtt i denne turneringen har vært meget god. Det er lag som slett ikke taper mye, og som titt og ofte er med i cupene i Europa, sier Knut Torbjørn Eggen - veldig tilfreds med det laget har oppnådd på en uke i Spania.
For det er ikke bare resultatene Eggen er fornøyd med. Også spillet som FFK har vist i de tre kampene lover godt.
På vei ut på banen i går sa Eggen til spillerne:
– Jeg forventer god tone og god arbeidsmoral. Til tider var det ikke så god tone mellom FFK og motstanderne. Men arbeidsmoralen var på topp. Så god at det holdt til seier.

Artikkeltags