Magnus Powell: – Det er FFK som har presset

KAMPKLAR: Magnus Powell har gått gradene på trenersiden. Som hovedtrener i Levanger så slipper han å bære vannflaskene. på Søndag kommer han til Fredrikstad Stadion for å få med seg poeng hjem.
Foto Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

KAMPKLAR: Magnus Powell har gått gradene på trenersiden. Som hovedtrener i Levanger så slipper han å bære vannflaskene. på Søndag kommer han til Fredrikstad Stadion for å få med seg poeng hjem. Foto Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi kunne ikke ønsket oss en bedre motstander enn FFK på Fredrikstad Stadion i åpningsrunden, sier Magnus Powell (41) spent.

DEL

Bestill FB+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold.

Magnus Powell, ja du husker sikkert navnet. Kraftspissen som ofte ofret panneluggen innenfor 16-meteren og det med en innstilling som en kamikaze-kriger.

Han fightet inn mål for Helsingborg i Sverige, før han satte alle kluter til i norsk fotball. Først i Lyn – så i Lillestrøm.

Lang oppkjøring

Nå har svensken også fått fart på trenerkarrièren, men det var først i fjor han fikk status som hovedtrener i Egersund. Det endte med annenplass i 2. divisjon. Nå er det et «knepp» opp – Levanger i 1. divisjon.

– Det er godt at det snart skal kjempes om poeng igjen. Oppkjøringen her oppe i nord er lang, fastslår Powell.

Mandag var han på plass på Fredrikstad Stadion for å ta motstanderen i 1. serierunde i nærmere øyesyn.

– Du ble ikke skremt av hva FFK viste i generalprøven?

– Det stemmer at det var klasseforskjell på lagene i 1. omgang. Etter pause var FFK mer tydeligere i presset og de fikk en scoring ved Kapidzic. Han kommer til å bli viktige for dem. Jeg vet ikke hvor mye Sarpsborg la i denne matchen, men det var en fantastisk ramme rundt kampen. Det er jo slikt alle trenere ønsker å oppleve hver dag, sier Levanger-bossen.

Gleder seg til søndag

– Søndag leder du selv ditt lag ut på Fredrikstad Stadion. Hva kan publikum forvente?

– Vi er oppmerksomme på at FFK har et nytt lag med en ny trener. Det skal bli kjempegøy å spille en kamp foran et stort publikum, men det er liten tvil om at vi er underdogs i denne matchen. Trykket vil være på FFK, selv om Levanger forrige sesong kom høyere opp på tabellen. Det er FFK som har tradisjonene og presset på seg, men det er tross alt det som skjer på banen i løpet av 90 minutter som avgjør hvor poengene havner, påpeker Powell overfor Fredriksstad Blad.

Hvert poeng viktig

Powell snakker med stor innlevelse når temaet er poengfangst. Han vet at 1. divisjon blir omtalt som «dødball-ligaen» av mange, men at det ikke er ensbetydende med en god plassering.

– Flere lag har tidligere rykket opp uten at det har vært dødballer som kun har vært varemerke. Det som derimot er et faktum er at dette er en ekstremt tøff liga, ettersom hvert poeng betyr så uendelig mye. Jeg tror nærmest ikke du finner en liga i Europa, hvor 25 prosent av lagene rykker ned.

Sterkt angrep

Powell regner ikke med at hans lag rykker ned. Han er sterk i troen på at han kan utvikle laget videre, selv om mange denne sesongen vil være langt mer oppmerksomme på hva Levanger har å fare med. Ikke minst deres offensive kraft. Bendik Bye og Benjamin Stokke scoret henholdsvis 15 og 9 mål forrige sesong. Nå er duoen supplert med Jo Andre Aas fra Ranheim.

– Det er viktig å ha spillere som scorer mål, sier Powell og understreker at Levanger på papiret har et ungt mannskap.

– Vi er avhengig av å holde våre spillere skadefrie og i form. Vi kan ikke sammenligne oss med klubber som FFK som har økonomiske muskler, men vi satser på å forbedre oss, gjentar han.

– Og hvilke klubber rangerer du i toppstriden?

– Sandnes Ulf har styrket laget med klassespillere som Nisja og Zajic. De bør normalt sett være med der oppe. Sandefjord og Mjøndalen har på sin side bygd lag over tid, så det vil overraske meg om de ikke vil kjempe i toppen. Fredrikstad har som tidligere nevnt historien, noe 3200 tilskuere på treningskampen mot Sarpsborg var en ny bekreftelse på. Det er årsak nok til at vi gleder oss til de 90 minuttene på søndag, avslutter Magnus Powell.

PS: Levanger spilte 2–2 mot Bodø/Glimt i generalprøven.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags