Gå til sidens hovedinnhold

Kravet til dagens topptrener

Artikkelen er over 7 år gammel

«Forholdet til supporterne er viktig. Uansett hvor urettferdig du mener at de behandler deg så må du alltid behandle dem med respekt tilbake», skriver Joacim Jonsson i dagens blogginnlegg.

Mange tror kanskje at det å være fotballtrener på toppnivå er en behagelig, godt betalt jobb med to timers arbeidsdag. Sannheten er en helt annen. Fotballtreneryrket har hatt en enorm forandring de siste 20 årene. I takt med profesjonaliseringen av fotballen må fotballtreneren i dag takle og tilfredsstille mange arenaer.

Man skulle tro at betalte spillere er profesjonelle til enhver tid og gjør det treneren sier, at det holder for en trener å være faglig dyktig. Slik er det ikke. En trener må klare å selge inn og overbevise spillerne til å tro på sitt konsept. Klarer ikke treneren det, er det over før det har startet. Et godt eksempel på det var da Tom Nordlie kom til FFK. Han var en trener som aldri fikk sjansen fordi spillerne hadde bestemt seg for ikke å tro på hans ideer allerede før han kom. Han var med andre ord ferdig før han fikk startet på jobben.
En trener må være en pedagog, psykolog og motivator på høyt nivå. En trener har cirka 22 mann i en stall som har et felles rammeverk som alle skal forholde seg til. Men innenfor det rammeverket må treneren behandle 22 ulike individer som individuelle utøvere, og tilfredsstille deres behov for at de skal levere maksimalt banen. Det kan være nok å miste en mann på veien.

Lagenes trenerteam har med årene blitt større og større og som trener er du leder for dine underordnede. Her er det viktig å få de andre i teamet til å føle seg delaktig og få et eierforhold til produktet. Det er lett å ta på seg æren i fremgang. Men det kommer en hverdag og har man ikke pleiet sine nærmeste medarbeidere så kan jeg love at kniven stikkes i ryggen ved første tilfelle når motgangen kommer. Det har fotballen sett mange eksempler på.

En trener må være en selger og kunne representere og selge inn klubben blant sponsorene. Jo bedre representant og selger han er, jo bedre forutsetninger skaper han for seg selv. Klubbstyret er klubbens ledende organ og det som til sjuende og sist avgjør om du er riktig mann for jobben. Forholdet til styret må hele tiden pleies og være på topp. Det høres kanskje enkelt ut, men slik er det ikke alltid. Sportslig kompetanse er mange ganger veldig begrenset i et klubbstyre og spørsmål og forslag til tiltak kan lett skape konflikter.

Det å ha en god dialog og et tillitsforhold til klubbens investorer kan være med å avgjøre om man får beholde jobben. Investorer har blitt en del av toppklubbenes hverdag og de har mange ganger stor makt i form av at deres penger kan være avgjørende for klubbens eksistens. Investorer er ofte folk som har lyktes i næringslivet og som er vant til å få som de vil. Mange ganger må treneren gå på akkord med egne idéer for å tilfredsstille investorens ønsker. Investorenes ord veier ofte tungt, og stiller de ultimatum om at de trekker tilbake pengene hvis det ikke skiftes trener, så må klubben det.

Forholdet til supporterne er viktig. Uansett hvor urettferdig du mener at de behandler deg så må du alltid behandle dem med respekt tilbake. Supporterne har en stor uformell makt og kommer man på kant med dem så er veien ut av klubben kort. Vil supportere sparke en trener så klarer de det.

Media er en viktig aktør for klubbens rennommé. Her skal treneren opptre ydmykt og lojalt, tenke på klubbens verdier. Samtidig skal han være offensiv og passe gal slik at det skapes nok oppmerksomhet. Trenere sparkes fordi de er for kjedelige i media og ikke klarer å skape nok engasjement. Treneren må balansere på en knivsegg hele tiden.
Sosiale medier har ekspandert ekstremt de siste årene og blitt en arena der eder og galle sitter løst. Trenerne blir gjort til idioter og uintelligente fordi laget noen timer tidligere har tapt en kamp på et feildømt straffespark. Det er mange ganger stygge personbeskrivelser som kanskje ikke direkte påvirker treneren som allerede er herdet. Men det påvirker familie og venner som så ubevisst påvirker treneren. Det finnes sikkert trenere som ikke leser kommentarer og følger med på hva som skrives, men du kan være sikker på at noen rundt han forteller om hva som har stått. Det er umulig å unngå det helt.

Agenter må pleies. Det er viktig med gode forhold, spesielt om man ikke er i de største klubbene med penger. Klarer man ikke skape gode relasjoner der så blir man en i mengden og stiller langt bak i rekken når spillerne skal deles ut.

Disse ulike arenaene – og flere – gjør at treneryrket forfølger en 24 timer i døgnet. Det finnes ikke fritid og en tenker alltid jobb. «Hvordan har den spilleren det nå? Skal jeg ringe investoren og fortelle at det er interesse rundt Kim? Skulle vi presset høyt i går?»

Alt dette gjør det nærmest umulig for en trener å være i en klubb over lang tid. Det er helt enkelt umulig å tilfredsstille alle over tid og mister man en arena kan det være nok til å miste jobben.

Kanskje har trenerrollen blitt for kompleks. De som tror en jobben er glitter og glamour, tar uansett feil. Grundig feil!

Kommentarer til denne saken