Gå til sidens hovedinnhold

Martinsen var et feigt valg

Artikkelen er over 7 år gammel

Jeg har skrytt mye av FFK-trener Håkon Wibe-Lund i oppkjøringen, og det med all rett. Håkon har fått FFK til å fremstå godt balansert og bunnsolide defensivt.

Fotballblogg:

Han har tatt flere gode avgjørelser i laguttak, blant annet med å prioritere Håvard Åsheim framfor Julius Adaramola som er helt ut av form.

Å forsvare seg fra start av i kampene er en vanskelig øvelse

Mot Kristiansund i forrige serierunde ble han feig i laguttaket – og jeg mener det er den største grunnen til at FFK tapte kampen. FFK fremsto passive og lagets eget spill var som bortblåst. Det ble spill på Kristiansunds premisser hele veien.

LES OGSÅ: FFK-trener Håkon Wibe-Lund (33) ser ingen grunn til å krisemaksimere situasjonen etter helgens tap.

Skal FFK vinne bortekamper må de skape muligheter. FFK må få kampen inn i sin gate. Å forsvare seg fra start av i kampene er en vanskelig øvelse.

I FFKs spill er backene sentrale i frispillingsfasen samt at Wibe-Lund ønsker at de skal bidra offensivt og skape overtall på kantene.

Med Vidar Martinsen får man ikke disse to variablene, i hvert fall ikke når han spiller på venstresiden. Vidar var glitrende i seierskampen mot Hødd på hjemmebane og langt fra den svakeste spilleren i tapet mot Kristiansund, men han er en utpreget stopper – ikke back.

Når Haitam Aleesami er utestengt mener jeg at FFK har to muligheter. Enten så må de kjøre ned Bjørnar Holmvik som i utgangspunktet er venstreback, eller så Wibe-Lund sette inn unggutten Ludvig Begby.

Ludvig er den spilleren som er mest lik Haitam; God med ball og et stort trøkk i det offensive spillet. Ludvig blir 17 år denne sesongen og han er absolutt moden nok til å spille seniorfotball i 1.divisjon.

Hva er vitsen med å plukke opp de unge spillerne i A-stallen når de ikke får muligheten i en slik kamp? Ja, de kommer i et bedre treningsmiljø, men erfaringen av å spille kamper på høyt nivå er kanskje den aller viktigste utviklingsarenaen.

Her virket det som om Wibe-Lund ikke ønsket en konflikt i forhold til å benke en av de tre stopperne; Kevin Duré, Lars Grorud eller Vidar Martinsen. Alle tre er mer enn gode nok til å spille fast i 1.divisjon, men i dagens stall er det kun plass til to av dem samtidig på banen.

LES OGSÅ: «Forholdet til supporterne er viktig. Uansett hvor urettferdig du mener at de behandler deg så må du alltid behandle dem med respekt tilbake», skriver Joacim Jonsson i fotballbloggen.

Disse ubekvemme valgene må Wibe-Lund til enhver tid ta, han kan aldri gå på akkord med seg selv og på den måten laget ønsker å spille på. Denne gangen gjorde han det og det kan ha kostet laget tre poeng.

Et blikk på 3. divisjon: Kråkerøy, Østsiden og Trosvik har vært stabile så langt. Kråkerøy og Østsiden er i toppen for å bli der, mens Trosvik etter hvert vil falle av litt tror jeg. Men for Trosvik har det vært seks verdifulle poeng i banken og det skaper ro for trener Ole Martin Nesselquist og han kan fortsette på den utmerkede jobben som er startet.

Selbak har fått en marerittstart med null poeng og 0-8 i målforskjell etter to kamper. For et nyopprykket lag som er usikker hvor man står er dette en svært uheldig. Det er viktig at Selbak allerede mandag slår tilbake not Rustad. Med ny smell kan det fort sette seg i hodet på spillerne og da kan dette bli en lang sesong.

Kommentarer til denne saken