– Ikke én eneste dag i FFK har vært kjedelig

Karrierens høydepunkt: Cupfinalen i 2006 rangerer Hans Erik Ramberg som et av sine høydepunkter i karrieren.

Karrierens høydepunkt: Cupfinalen i 2006 rangerer Hans Erik Ramberg som et av sine høydepunkter i karrieren.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Han har vært med på opp- og nedturer. Til tider har det vært turbulent. Men Hans Erik Ramberg (37) har overlevd stormene.

DEL

Nå har han derimot tatt den endelige beslutningen: Han har spilt sin siste kamp for rødbuksene. Og synes ikke exiten er vemodig.

– Jeg har vært gjennom en prosess hvor tanken på å gi meg har modnet over tid. Til neste år fyller jeg 38 år. Jo vel, det har vært mye turbulens rundt klubben, men jeg tør å påstå en ting: Det er ingen dag som har vært kjedelig i FFK!

Se Hans Erik Rambergs karriere i bilder

Blir fysisk trener

Hans Erik Ramberg ler litt over sin egen uttalelse. Han har opplevd sirkus FFK fra A til Å, men aldri vært den som har stjålet de negative overskriftene rundt sin egen person.

– Du virker nærmest litt lettet over at karrieren er over?
– Avgjørelsen rundt å legge opp ble lettere ettersom de ville ha meg med videre, sier han.

– Hva skal du gjøre?
– Jeg skal bidra som fysisk trener, hvor klubben har lagd en ny stilling til meg. Som kjent har klubben i år vært underbemannet i alle ledd. Forhåpentligvis kan jeg være med å avlaste trenerne.

Vil ikke bli trener

– Så du har ingen ambisjoner om å bli hovedtrener en dag?
– Nei!

– Det virker du tydelig på?
– Jeg brenner for noe annet enn akkurat det. Og har erkjent for meg selv at det ikke passer. Men jeg har uansett snappet opp litt av hvert fra mine trenere gjennom karrieren. Alt har ikke vært like bra, smiler han bredt.

«Hansi» har aldri lagt skjul på at avdøde Knut Torbjørn Eggen var viktig for hans karrière. Det var han som hentet ham til Moss og eliteseriespill i 1997. Da hadde han kommet seg tilbake etter den alvorlige skaden han pådro seg i Ajax som juniorspiller.

– Du bør ikke rippe opp i den Ajax-historien. Den har folk blitt lei av, ber Hans Erik som i 2002 ble erklært idrettsinvalid.

Skadet på nytt

Han gjorde et nytt forsøk på et oppsiktsvekkende comeback og Eggen tok på nytt mot ham med åpne armer. I 2005 var han tilbake, hvor han fikk være med på FFK-oppturen.

– Å miste Knut Torbjørn var utrolig tungt. Et snilt menneske som brydde seg om sine spillere. Skal jeg være ærlig så er det nok Knut Torbjørn jeg hadde ringt først for å fortelle at jeg kom til å legge opp, sier han.

 

Her er Rambergs karriere i bilder

Ny hverdag

Hans Erik er ikke tvil om at han vil få en meningsfull hverdag. På hjemmebane vil han få mer tid sammen med samboer og barna på fire og sju år.

– Engasjementet i «Podium», jobb og karrièresenteret jeg arbeider for, er også givende. Her klargjør vi unge jobbsøkere for arbeidslivet. Ellers er jeg aktivt inne på eiersiden hos Spenst, og vil også jobbe litt ved Wang Toppidrett.

– Det virker som du nesten vil få en mer stressende hverdag nå?
– Nei. Men det skal bli spennende å følge FFKs vei tilbake til toppen. Det må nå bygges sten på sten for å gjenreise tilliten. Det arbeidet er muligens ikke gjort på en måned eller ett år. Men tålmodighet og en viss nøkternhet, samt kontinuitet er å håpe på, slutter Ramberg.

Artikkeltags