Han ble presentert som «Folkets spiller» på en pressekonferanse torsdag morgen.

– Han representerer kvaliteten vi har sett etter. Leko har lederkvalitet på og utenfor banen. Han er en smart fyr som snakker fire språk, og han har spilt på høyt nivå i Kroatia i toppligaen og på toppnivå i Romania. Han kommer rett fra treningsleir med Osijek hvor han har spilt treningskamper mot lag som Dynamo Kiev og Sparta Praha, sa FFK-trener Andrea Loberto.

Se video av Leko her!

Han har kontrakt med den kroatiske toppklubben Osijek frem til 2018, men FFK har kommet til enighet om en overgang som ikke medfører overgangspenger.

Vinnermentalitet

FFK har brukt lang tid på å jobbe mot spilleren.

– Han har en vinnermentalitet vi trenger. Kroatia er en tøff liga, god taktisk og teknisk, hvor det er sterk vinnerkultur. Og han er vant til å spille i gode atmosfære, sier Loberto videre.

FFK startet «Jeg er med"-aksjonen 10. januar. Det har kommet inn nesten 450.000 kroner per i dag, og Leko er «Folkets spiller".

- Tusen takk til hele Fredrikstad, og alle som følger FFK som bor alle andre steder. Jeg har ikke opplevd en slik kjærlighet til klubben, sa FFK-treneren.

Osijek er moderklubben til Leko, og det er der han har vært den største delen av karrieren. Han har også vært innom Hajduk Split og Brasov i Romania.

Leko selv har notert at FFK er en klubb med masse tradisjoner, men som nå ligger nede.

– En ny start

– Jeg ønsket ny erfaring, ny kultur og en ny start. Nå er jeg glad for å være her. Målet vårt er selvsagt å komme oss opp i øverste divisjonen, men det krever mye hardt arbeid. Jeg skal gjøre mitt, sa Leko.

Det faktum at han er «Folkets spiller» øker ikke presset på ham personlig, synes han selv.

– Jeg ble fortalt at det har vært en aksjon, og det er veldig hyggelig. Men jeg føler ikke noe ekstra press. Jeg har spilt i mange tøffe situasjoner, så det tenker jeg ikke på, sier han.

Leko går rett fra pressekonferansen for å møte sine nye lagkamerater. Han skal trene med laget i Østfoldhallen senere i dag.