"Suarez-trekket", som man etter VM-kvartfinalen kan kalle det, er ikke særlig smart (annet enn i nevnte VM-kvartfinale). Det fikk Follos Christian Petersen erfare.

Se bildegalleri fra kampen her!

På 1-1, etter at Follo hadde hentet inn FFK-forspranget, kastet stopperen seg på streken og reddet med hånden. Det endte selvsagt med dobbel straff for vertene, straffespark (og 1-2) samt rødt kort til Petersen.

Med en mann i manko ble oppgaven for vanskelig for Follo. Laget rykket opp i fjor, mens FFK måtte ta turen ned. I de siste minuttene forsøkte vertene alt, til og med keeper Glenn Arne Hansen ble kastet opp som spiss i sluttspurten.

Allerede tidlig så det mørkt ut for de 600 frammøtte i Ski. Raio Piiroja headet kontant inn 1-0 etter tre minutter. Etter hvilen utlignet Alexander Ruud Tveter, men så var det duket for Suarez-plagiatet like etter.

Du kan lese oppdatering fra kampen minutt for minutt her.

- Det er lenge siden vi spiller så svakt som i dag, sa eks-FFK-er Christian Petersen til NRK etter at han ble utvist søndag.

Se bildegalleri fra kampen her!

Da hadde han laget sin andre straffe med en hands og trolig med det hindret en FFK-scoring, som likevel kom på den påfølgende straffen.

- Sjanser i bøttevis

Etter tre poeng var FFK-trener Tom Freddy Aune fornøyd med poengene, men ikke med spillet.

- Særlig i første omgang har vi bøttevis med sjanser vi ikke klarer å omsette i mål, sa han til NRKs reporter etter kampen og trakk frem favorittstempelet FFK hadde før dagens oppfjør på Ski storstadion.

- Gleden av å vinne må bli større enn fryktet for å tape. Ting bedret seg i andre omgang der vi etterhvert ble flinkere til å beholde ballen i laget, mente Aune, som allerede onsdag møter Sogndal hjemme i en hengekamp, før Bryne står for tur på Fredrikstad stadion neste søndag.

Se bildegalleri fra kampen her!

FFKs lag:

Keeper: Lasse Staw 

Forsvar: Vidar Martinsen, Jan Tore Ophaug, Raio Piiroja, Fernando Wallace

Midtbane: Alex Valencia, Hans Erik Ramberg, Joachim Thomassen, Simen Rafn 

Angrep: Amin Askar og Celso Borges

1. omgang

FFK tok tidlig ledelsen ved Raio Piiroja, som etter drøye to minutters spill headet inn en corner fra Alex Valencia. 0-1.

Omkring 35 minutter var spilt av kampen, da Christian Petersen felte Amin Askar innenfor Follos sekstenmeter - soleklar straffe.

Celso Borges tok straffen, men plaserte ballen i vel en meters høyde halvveis mellom stangen og Follos keeper, som gikk samme vei som ballen, og reddet straffen.

2. omgang

Follo utlikner til 1-1 ved  Alexander Ruud Tveter. Målgivende pasning Boniventure Maruti.  Maruti vender opp og får med seg ballen i duell med Piiroja. Han spiller ut til Ruud Tveter, som tar med seg ballen innover og kan skyte inn 1-1. Staw var borte i ballen, men den gled forbi og i mål.

Se bildegalleri fra kampen her!

Etter 53 minutters spill lager eks-FFK-spiller Christian Petersen sin andre straffe for dagen når ha handser på streken og sørger for at FFK skudd går over mål.

"Peters" får direkte rødt kort.

Wallace sette straffen sikkert nede i hjørnet bak Follos keeper. 1-2