Gå til sidens hovedinnhold

– Står inne for alle avtaler jeg har inngått

Artikkelen er over 9 år gammel

– Jeg står inne for alle avtaler og kontrakter jeg har inngått under min tid i FFK. Men jeg kan ikke uttale meg om konkrete avtaler før jeg vet hva saken gjelder.

Det sier Morgan Andersen på spørsmål om han har kjennskap til overførselen Aftenposten referer til. I gårsdagens Aftenposten hevder avisen at det sommeren 2007 ble foretatt en overføring pålydende 100.000 euro (rundt 800.000 kroner) til en konto i et skatteparadis.
– Generelt ønsker jeg politiet og Skatt Øst velkommen til å se på alle avtaler som ble inngått i min tid i FFK. Jeg har ingenting å skjule, sier Morgan Andersen til Fredriksstad Blad.

– Vet ikke hva det gjelder

Den tidligere FFK-direktøren ønsker ikke å kommentere den konkrete overførselen Aftenposten refererer til.
– Det blir vanskelig for meg når jeg ikke vet hva det gjelder, sier Andersen.
– Men husker du at det ble foretatt en utbetaling pålydende 100.000 euro sommeren 2007?

(Saken fortsetter under bildet)

– INGENTING Å SKJULE

– INGENTING Å SKJULE: Tidligere FFK-direktør Morgan Andersen sier til FB at han ikke har noenting å skjule angående avtalene og kontraktene som ble inngått under hans tid i FFK.

– Jeg husker alle overganger, kontrakter og agenthonorarer som ble inngått i min tid i FFK, og kan stå inne for alle. Men som sagt må jeg vite hva den aktuelle overførselen er før jeg kan svare, sier Andersen.
Og legger til:
– Til nå har det være Piiroja-saken jeg har blitt konfrontert med, og Barsom-saken som jeg ved flere anledningen har sagt at jeg ikke har hatt noe befatning med. Skulle det dukke opp flere spørsmål skal jeg svare, men da må jeg vite konkret hva det gjelder, sier Andersen.

– Ingen bemerkninger

Den tidligere FFK-direktøren synes det er positivt at NFF nå skal hyre inn et uavhengig revisorfirma for å se på samtlige internasjonale overganger som norske klubber har vært involvert i de sensete fem årene.
– Det synes jeg er helt greit. Dette bør også være en enkel jobb da alle avtaler skal sendes NFF. De gjorde vi med samtlige avtaler som ble inngått i min tid som direktør, og så vidt jeg kan huske fikk vi aldri noen bemerkninger tilbake, sier Andersen.

Intern gransking

Styreleder i FFK, Svein Johannessen sier til VGnett at han ikke kjenner noe til overførselen Aftenposten viser til.
– Som kjent er alle papirene hos politiet, så det er ikke så mye vi får gjort med det før vi får de tilbake, sier Johannessen.
Han har tidligere uttalt at han håper klubben får tilbake samtlige bilag, så man i romjulen kan starte sine egne undersøkelser.
Mediesjef Thomas Torjusen sier til samme kilde at klubben har satt ned en granskningsgruppe, og at FFK nå skal gjøre så godt man kan for å hjelpe Skatt Øst og politiet.
– Klubben vil få alt frem i lyset og jobber med å få orden. Vi vil først og fremst at disse sakene som nå er fremme skal løse seg, men også at om det ligger mer grums tilbake i tid - så skal vi få det frem og få orden på det. Nå skal alt ordnes opp i en gang for alle, sier Torjusen.
 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.