Slik skal FFK vinne den viktige kampen

Ole Jørgen Halvorsen scoret både mot Sogndal forrige gang og på dagens trening – klarer han å gjenta bedriften i morgen?

Ole Jørgen Halvorsen scoret både mot Sogndal forrige gang og på dagens trening – klarer han å gjenta bedriften i morgen? Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Verken Ole Jørgen Halvorsen eller Trond Amundsen vil kalle morgendagens kamp mot Sogndal for en skjebnekamp. Men begge to innrømmer at den blir svært viktig.

DEL

– Kampen er ikke avgjørende. Det er fortsatt nok av kamper å gjøre det på. Men det er klart at den er viktig, sier Ole Jørgen Halvorsen.

– Det er ikke i morgen det blir avgjort. Like viktig er de åtte resterende kampene, mener trener Trond Amundsen.

Meget jevnt

Men tallenes tale er klar: Før morgendagens kamp ligger FFK nest sist på tabellen med 18 poeng. To plasser over ligger Sogndal. De har 20 poeng.

Både kantspilleren og treneren er derfor klare over at det blir en viktig og tøff batalje, men vil ikke kalle det for en skjebnekamp.

– Vinner vi i morgen er det fortsatt helt jevnt. Taper vi kan det snu allerede neste helg, forklarer Amundsen etter å ha gjennomført en lett økt med laget sitt på en solfylt, men forblåst treningsbane på Værste.

Les også: FFKs redningsmann

Møter gamle lagkamerater

Lagene møttes i Sogndal i slutten av juni. Da tok FFK årets første trepoenger, etter at Khalifa Jabbie, Alexander Ruud Tveter og Ole Jørgen Halvorsen fikset 3-1 på bortebane.

Halvorsen, som den gang scoret mot gamleklubben, er spent før oppgjøret med sin tidligere arbeidsgiver.

– Det blir en spennende kamp. Jeg håper vi vinner, men ønsker selvfølgelig også at Sogndal skal holde plassen, sier 24-åringen.

Han mener laget må ha fokus på å levere en god kamp fremfor å tenke på konsekvensene av resultatet.

– Vi må slippe ned skuldrene, være avslappet og gjøre en god figur, så tror jeg vi vinner.

Les også: Piiroja kunne blitt FFK-spiller på ny

Mange forfall

Halvorsen får trolig tillit fra start på høyrekanten i morgen. FFK har nemlig to kantspillere ute med skade. Man tar ingen sjanser med Nenad Sreckovic som fikk seg en smell i hodet mot Lillestrøm, i tillegg til at Mads Hansen er uaktuell grunnet en skade i hofteleddsbøyeren.

Også Vidar Martinsen er ute i morgen. Han sliter med en vond hamstring, og kommer ikke til å starte kampen. Midtstopperen kommer muligens til å sitte på benken, men i utgangspunktet ønsker man å spare ham for å hindre at skaden forverres.

Haitam Aleesami gikk av treningsfeltet før slutt med en vond ankel. Ifølge ham selv starter han imidlertid trolig morgendagens kamp til tross for smertene.

I tillegg trente Thomas Holm alternativt, men starter trolig kampen.

Fokus på arbeidsoppgaver

Allikevel er det et slagkraftig lag Trond Amundsen kan mønstre i morgen.

– Det er gledelig at vi er flere spillere i troppen. Da blir ikke konsekvensen av skader og suspensjoner like stor, sier treneren.

Han har i hovedsak brukt de to siste treningsukene på to ting.

– Vi har jobbet mye med arbeidsoppgaver med tanke på hvordan vi tror kampen blir. Hver og en må gjøre sin arbeidsoppgave i morgen. I tillegg har vi brukt tid på å forklare de nye spillerne hvordan vi ønsker å opptre.

– Og hvordan ønsker dere å oppptre i morgen?

– Mot Lillestrøm var det et helt annet kampbilde. Da ble vi i stor grad spilt lave. Det kommer vi også til å bli til tider i morgen, men i større perioder kommer vi til å spille mot etablert forsvar. Da må vi ha stort tempo i spillet vårt, men samtidig demme opp mot kontringer i mot, forklarer 41-åringen.

Hard motstand

Både treneren og Halvorsen tror morgendagens kamp blir jevn og tøff.

– Jeg vet hva som bor i Sogndal. Når det kommer til å kjempe og krige når det gjelder, er de i toppklasse i eliteserien. Jeg tipper de kommer til å ligge lavt og slå en del langt, sier Halvorsen.

– Det kommer til å bli en vanskelig kamp. Det er to lag som sloss for å overleve. Samtidig har vi kvaliteter til å vinne kampen, og går for tre poeng, sier Amundsen, men innrømmer at han frykter Sogndals dødballstyrke.

Ønsker støtte fra publikum

Forrige hjemmekamp mot Aalesund ble en trist sorti. 1-3 sto det da dommeren blåste av kampen. Nå håper Amundsen at folk allikevel kommer og støtter opp.

– Det er litt dumt at vi har hatt en ukes pause, hvis ikke kunne kanskje kampen mot LSK vært friskere i minne. Men jeg håper at folk kommer og ser, så skal vi prøve å sørge for å skape gode øyeblikk, avrunder han.

FFK stiller trolig slik i morgen (4-4-2): Jon Masalin – Andreas Landgren, Jørgen Horn, Lars Grorud, Haitam Aleesami – Ole Jørgen Halvorsen, Hans Erik Ramberg, Thomas Holm, Zlatko Tripic – Robert Stene, Martin Pusic

Artikkeltags