Det ble besluttet under generalforsamlingen i Plankehaugen onsdag kveld.
Det har vært en kjent sak at det har vært et motsetningsforhold mellom to supportergruppene. Forrige sesong var det Supras-gruppen som holdt «trøkket» opp på tribunen. Supras-medlem Dag André Syversen avkrefter at det er en intern tribunestrid.

Les også: Kjellær'n stengt inntil videre

Tribunefokusert

– Enkelte i Plankehaugen hadde forstått det som at Supras med flere hadde en intensjon om å kuppe Plankehaugen-styret. Det førte til en litt spent og amper stemning fra starten av. Dette var overhodet ikke vårt mål. Vi ønsker et variert og mangfoldig styre med seriøse personer som helst har litt erfaring fra tidligere. Vi ønsker også et mer tribunefokusert Plankehaugen. Det ble noe debatt av dette, sier Syversen.
Han kan imidlertid fortelle at Supras er veldig tilfreds med styret som ble valgt inn.
– Det ser ut til å være både variert og tribunefokusert. Viktig at vi nå alle sammen gir det nye styret en sjanse og fortsetter å dra lasset sammen, selv om kanskje ikke alle fikk det som de ville på generalforsamlingen.
Supras, som i dag teller 30–40 personer, skapte i 2009 sin egen gruppering innad i Plankehaugen for å samle engasjerte yngre menn og gutter. Årsaken var at enkelte hadde sett seg lei av hvordan ting var blitt gjort i Plankehaugen de siste årene.

Skryt

– På et år har vi blitt en mellomstor kameratgjeng på 30–40 personer som har det utrolig artig sammen i forbindelse med FFK-kampene.
Del på Facebook
Det er dessverre ikke all ungdom som trives i miljøet som blir forbundet med Plankehaugen for tiden, da er vi i Supras ofte et alternativ, sier han.
Supras har hele denne sesongeng sørget for liv og røre på tribunen under FFK-kampene. I tillegg har de tatt det fulle ansvaret for tifo denne sesongen, noe de får skryt av i Plankehaugens årsberetning.

Har støtte

– Plankehaugenstyret og Supras har hatt en veldig god tone hele tiden og den ønsker begge parter å opprettholde. At vi skal ha et dårlig forhold til hverandre er noe som er veldig misforstått. Det ryktet kan ha noe med casualgruppen Brigade RødHvit å gjøre, som dessverre fra utsiden ofte blir tolket som å være av samme kategori som Supras. Det stemmer selvsagt ikke. Vi i Supras føler at vi har støtte fra majoriteten i Plankehaugen og vise versa, sier Syversen.
Heidi Aydar, styremedlem i Plankehaugen, er enig.
– De tok virkelig ansvar for tifo-jobben sist sesong, roser Aydar, som mener Supras er en berikelse for tribunelivet.

For FFK

– Vi har vel fått noen tilbakemeldinger på at enkelte i Plankehaugen har synes det vært vanskelig å få være med Supras på tifo. Andre har ikke opplevd dette som noe problem, sier hun.
– Under generalforsamlingen var det imidlertid en av gutta i Supras som reiste seg og etterspurte et tettere samarbeid mellom de to gruppene. Nå er det vår jobb som styre å ta dette til etterretning. Det er viktig at vi holder sammen. Vi er her på grunn av FFK, på grunn av klubben, sier hun.