Landgren blir "Folkets spiller" i FFK

Andreas Landgren er FFKs seneste forsterkning. Her fotografert under en landskamp for Sverige.

Andreas Landgren er FFKs seneste forsterkning. Her fotografert under en landskamp for Sverige. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Svenske Andreas Landgren (22) - eid av italienske Udinese - er spilleren som blir presentert som "Folkets spiller" i kveld.

DEL

FFK varslet tidligere i dag at de har "Folkets spiller 2011" klar, og at han vil bli presentert på Stadion i kveld i pausen mellom FFK og Brann.

- Vi er svært takknemlige for støtten vi fått gjennom ”Folkets spiller”, uten de midlene så hadde denne overgangen ikke vært mulig. Jeg røper ikke noe om hvem dette er før i pausen i dag. Det eneste jeg kan si er at han er en spiller som passer meget godt inn i måten Fredrikstad FK spiller fotball på, forteller sportssjef Joacim Jonsson til fredrikstadfk.no.

Eies av Udinese

Fredriksstad Blad vet at spilleren det er snakk om er midtbanespilleren Andreas Landgren fra Sverige. 22-åringen eies av den italienske serie A-klubben Udinese, men var på utlån til Willem II som rykket ned fra nederlandsk Æresdivisjon i år. Han har kontrakt med Udinese til og med 30. juni 2013.

Prinsippet i avtalen er det samme som da Christian Gamboa ble hentet som "Folkets spiller":

FFK leier Landgren ut sesongen, og har sikret seg opsjon på kjøp.

Moderklubben hans er Helsingborg, hvor han spilte både barne- og ungdomsårene. Han debuterte som 17-åring i Allsvenskan, før han ble hentet til Italia i 2009. Udinese har en kjent innkjøpspolitikk der de henter svært mange talenter fra hele verden, med hensikt om å videreutvikle og selge. Landgren har ingen offisielle A-kamper for klubben.

Som 19-åring ble han kalt inn på det svenske A-landslaget, og har en offisiell kamp i tillegg til en rekke kamper for aldersbestemte landslag.

For en uke siden sa midtbanespilleren til Helsingborgs Dagblad:

- Jeg vil til en klubb der jeg tror jeg kan få spilletid. Det er det som avgjør, at jeg kan kjenne jeg vil utvikle meg videre. Det viktigste er å komme inn i alt igjen.

Markedsverdi: 5,5 millioner

Europeiske fotballsider anslår markedsverdien til Landgren til 700.000 euro - drøyt 5,5 millioner norske kroner med dagens kurs.

Landgren er spilleklar for FFK fra 5. august.

FFKs sportssjef Joacim Jonsson ønsker ikke å kommentere FBs informasjon om at Landgren er spilleren det er snakk om, men henviser til FFKs presentasjon i pausen i kveldens kamp.

"Folkets spiller" finansieres gjennom en rekke tiltak, som salg av supportereffekter og andre innsamlingsaksjoner.

Artikkeltags