Jabbie forsvinner til Tyrkia

Khalifa Jabbie (20) skal etter det Fredriksstad Blad kjenner til gå gratis til tyrkiske Balikesirspor, mot at FFK får 20 prosent av et eventuelt videresalg i fremtiden.

Khalifa Jabbie (20) skal etter det Fredriksstad Blad kjenner til gå gratis til tyrkiske Balikesirspor, mot at FFK får 20 prosent av et eventuelt videresalg i fremtiden. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

FFK-spiller Khalifa Jabbie (20) har signert for den tyrkiske andredivisjonsklubben Balikesirspor. Jabbie går gratis.

DEL

Det er FFK som melder om overgangen på sine nettsider.

I Balikesirspor blir han lagkamerat med tidligere FFK-spiller Lalawele Atakora (23) som reiste til Tyrkia etter å ha gjort suksess i svenske AIK etter FFK-tiden. Balikesirspor tok seg nylig til femte runde i den tyrkiske cupen og møter storlaget Galatasaray i Istanbul 18. desember.

Som i de fleste andre skandinaviske overgangen til tyrkisk fotball, er det den svenske agenten Patrick Mörk som står bak.

Jabbie kom til Fredrikstad som 18-åring, og debuterte for FFK mot Aalesund 21. mars 2011. Han har til sammen 78 kamper og tre mål i FFK-drakten.

– Jeg gleder meg veldig til nye utfordringer. Jeg vil få takke klubben for den tiden jeg har hatt her, en takk til alle jeg har lært å kjenne, og ikke minst for hvordan klubben har hjulpet meg med denne overgangen, sier 20-åringen fra Sierra Leone til fredrikstadfk.no.

Frigjør lønnsmidler

Daglig leder Geir Bakken beskriver midtbanespilleren som en fantastisk person både på og utenfor banen.

– Vi ønsker Jabbie lykke til i Tyrkia, og takker for den jobben han har lagt ned i FFK, sier han.

Jabbies avgang betyr frigjorte lønnsmidler, og Bakken opplyser om at klubben nå leter etter en spiller med erfaring, som kan gå rett inn i laget.

LES OGSÅ: – Publikum er til stor inspirasjon

Får 20 prosent

Det at Jabbie nå forlater FFK betyr at det frigjøres lønnsmidler, og klubben kan dermed hente inn en ny spiller. FFKs daglige leder påpeker også at lokal tilknytning vil vektlegges.

Til Fredriksstad Blad sier Bakken at han ikke ønsker å kommentere detaljer rundt avtalen. Men etter det FB kjenner til går Jabbie gratis til den tyrkiske klubben, mot at FFK får 20 prosent av et eventuelt videresalg i fremtiden.

Ønsker seg Simen Brenne

FFK er nå på jakt etter en ny midtbanespiller. FB er kjent med at Simen Brenne er ønsket tilbake til FFK.

– Jeg kommenterer ikke enkeltnavn. Vi har flere navn på blokka, sier Bakken om Brenne-linken.

Skjærviken-gutten Brenne er Strømsgodset-spiller, og har hatt variert med spilletid i høst.

LES OGSÅ: Brenne: – Alt er profesjonelt her i Godset

Artikkeltags