Det hevder i alle fall Frank Andre Thomassen, Geir Ole Christiansen og Kristoffer Grovan fra Norwegian Ghost Hunters.

Del på Facebook

I midten av februar tilbrakte de sammen med ytterligere ti personer fra Norwegian Ghost Hunters en natt på Fredrikstad Stadion rustet til tennene med båndopptagere, videokameraer og måleinstrumenter i alle former og varianter. Etter å ha analysert 200 gigabyte med data, er dommen klar.

– Alle var vel ganske enige om at det skjer ting her. Vi har et par skeptikere i teamet, og heller ikke de har noen fullgod forklaring på det som skjedde, sier Christiansen.

Se spøkelset slå av lommelykten og andre merkelige hendelser her

Plutselig kaldt

Og det de tre kunne fremvise av dokumentasjon fra natten på Stadion, kan nok få mange til å undre seg. Her er videoer som viser hvordan spøkelsesjegerne kommuniserer med «spøkelset» gjennom blinkingen fra en lommelykt, en temperaturmåler som viser at det temperaturen faller fire-fem grader på få sekunder, lyden av smell i tomme rom, en elektromagnetisk måler som går «fullstendig bananas» inne i fotballmuseet, et lys som slås av og på og båndopptagere med ord, og til og med noe som høres ut som «nei, men så hyggelig», når en i gruppen setter frem en kaffekopp til Stadion-beboeren.

– Veldig artig å få det dokumentert på denne måten, smiler Thomas Torjusen.

– Selv har jeg opplevd så mye uforklarlig her, at jeg ikke er i tvil, føyer han til.

Hva som skjer videre, vet han ikke ennå.

– Ingen av oss som jobber her, opplever dette som noe plagsomt. Vi har heller ikke noen følelse av at det er noe ondt her, snarere tvert imot, sier Torjusen.

Barkeeper på Stadion, Heidi Kallasten er av samme oppfatning.

Spenner ben

– Jeg er aldri redd for å gå på jobb, selv om jeg ofte føler meg observert når jeg er her alene på sene kvelder. Han har spent ben på meg flere ganger, spesielt når jeg har det travelt på kampdager, men det tar jeg heller som et tegn på at han ber meg roe meg ned, snarere enn at han vil være slem, sier Kallasten.

Torjusen håper på sin side at «Værstekællen» holder seg unna gressmatta, selv om det til tider kan ha sett ut som om han spent ben på folk også der ute.

– I kamper på stadion har jo flere spillere på uforklarlig vis snublet og falt. Abgar Barsom opplevde det flere ganger, ler Torjussen.

Les også: Det spøker på Fredrikstad Stadion